29 / 03 / 2024

 Mehmet Zeki Adlı

 Mehmet Zeki Adlı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 2017'de 11 milyar 646 milyon 897 bin 496 liralık harç ve vergi geliriyle Hazineye katkı sağladıklarını söyledi. 

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Güney Dizayn Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Dizayn Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon 553 bin 428,22 TL sermaye bedeli ile Mustafa Ümit Büyükgönenç, Mehmet Zeki Aşkın, Türker Büyükgönenç ve Yusuf Efe Aşkın ortaklığında kuruldu.

Eslina Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eslina Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Gülmez tarafından kuruldu.

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

Mz Saydam İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mz Saydam İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Saydam tarafından kuruldu.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Birlik Parselasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Birlik Parselasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde Celil Yıldırım, Kadir Erbay ve Mehmet Zeki Çanakçi ortaklığında kuruldu.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Yns Galeri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yns Galeri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 1  milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet  Zeki Sarıkaya  ve Yunus Sarıkaya tarafından kuruldu.

 Mehmet Zeki Adlı Haberi

 Mehmet Zeki Adlı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Yıldız Nevin Gündoğmuş'a geçen yılın konut satış işlemleri ve harç gelirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye'de 2017 yılında toplam 1 milyon 293 bin 272 konut satışı yapıldığını hatırlatan Mehmet Zeki Adlı, "Ay olarak baktığımız zaman geçen sene ocak ayında toplam satış 88 bin civarında iken 2018'in ocak ayında 90 bini geçmiş. Yani az da olsa bir artış söz konusu, gerileme görülmüyor. Dolayısıyla bu da ekonomide az da olsa bir hareket, canlılık olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Konut satışında İstanbul'un zirvede olduğunu belirten Adlı, İstanbul'da  kentte 198 bin 806 konut satıldığını söyledi. Adlı, İstanbul'u 131 bin 957 konut satışıyla Ankara'nın takip ettiğini söyledi. Adlı, sırasıyla İzmir'de 74 bin 4, Antalya'da 51 bin...