25 / 04 / 2024

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

Van'da yaşanan depremlerin ardından yeni ve daha canlı bir şehir kurmak için yapılan çalışmalar kapsamında, il merkezindeki stadyumun da taşınması planlanıyor.

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Nurettin Örücü kimdir?

Adese Gayrimenkul'ün Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Örücü kimdir? Nurettin Örücü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Nurettin Örücü'nün biyografisi...

Mustafa Helvacıoğlu, Adese Gayrimenkul'ün Genel Müdürü oldu!

Adese Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu toplantısında Mustafa Helvacıoğlu'nun "Genel Müdür" olarak atanmasına, Nurettin Örücü'nün "Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı" olarak atanmasına karar verildi. 

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Kanal İstanbul ikilik mi içeriyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul'un öncelikler arasındaki yeri nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Çalıştayı’nda çevre, tarım, orman, su, ekonomi gibi başlıkların yanında Kanal İstanbul mekansal planlama yönünden de ele alındı...

Mekansal Strateji Planı için çalışmalar başladı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mekansal Strateji Planı için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

30-40 katlı binalar tarih oluyor!

İkinci Kentsel Gelişim Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 81 ilde mekansal planlama yapılacağını, 30-40 katlı binaların kentsel dönüşümde inşa edilmeyeceğini söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kentsel Tasarım Seminerine" katıldı.

Konya'da vatandaşlara imar uygulaması anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer ile Meram Belediyesi Emlak ve Şehircilik Müdürlüğü personeli tarafından broşürler dağıtılarak Yayla pınar Uhud ve Yaylapınar Kaş mahalleleri sakinleri bilgilendirildi.

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman Haberi

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce Van'ın bölgenin cazibe merkezi olması için kentsel tasarım projeleri hazırlandı.


Bu kapsamda il merkezinde bulunan ve 2 yıl önceki depremlerde büyük zarar gören 70 bin metrekare alandaki stadyum yıkılacak. Bu alan, Van Valiliği Binası, büyük bir cami ve meydan için kullanılacak. Yeni stadyum, Van Çevre Yolu'na yakın, kavşak bir noktada inşa edilecek spor kompleksinin içinde olacak. 30-40 bin kişi kapasiteli olması planlanan stadyumun yanında oteller ve büyük alışveriş merkezleri de yer alacak.


Yaklaşık 1 milyon metrekare alanda yapılması planlanan spor kompleksinin içinde, stadyumun yanı sıra açık spor tesisleri, çim sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları bulunacak.


-Su sporları için düzenleme-


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Van'ın yeni stadyumu...