29 / 03 / 2024

Mekansal planlar yapım yönetmeliği nedir

Mekansal planlar yapım yönetmeliği nedir

'Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği' şehirlerin planlamasını ve inşaat sektörünü derinden etkileyecek maddeler getirdi. Planlama yapılırken vatandaşın da fikri alınacak. Yeni düzenlemeyle AVM'ler şehir dışına çıkarılıyor...

İmar planlarına motokurye güncellemesi! Park ve dinlenme alanları geliyor!

Türkiye'de sayıları gittikçe artan motokuryeler için Bakanlık Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamındaki değişiklikler..

Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde değişiklik!

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Düzce'de mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor!

Bir süre önce Düzce Merkez sınırları içine alınan Mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapım ihalesi yapıldı!

MEKANSAL Planlama Gen. Müd. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlık 2014/ 109453 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği nedir?

Türkiyede özellikle bazı büyük illerde giderek artan Kentsel Dönüşüm alanları ve uygulamaları hayatımıza bazı yeni kavramlar kazandırdı. Bunlardan biri de Mekansal Strateji Planı... Avukat Kadir Kurtuluş Mekansal Strateji Planı'ndan bahsetti...

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne ilave gösterimler eklendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Ocak 2015 tarihli ve 661 sayılı Olur’u ile uygun görülen; İlave Gösterimler ile İlave Detay Katoloğu Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne eklendi.

İmar planları yapım süreci saydam olacak!

Başbakan Davutoğlu, imar planlarının yapım sürecini hesap verilebilir hale getireceklerini belirterek, 'İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceğiz.İmar planları yapım süreci saydam olacak' dedi.

Belediye hizmet alanı nedir?

Arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, belediye hizmet alanı nedir?

Mekansal strateji planı nasıl yapılır?

Mekansal strateji planları, 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Mekansal planlar yapım yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, mekansal strateji planı nasıl yapılır?

İmar planı yönetmeliği!

İmar planı yönetmeliği olan; Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İmar planı yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar..

Mekansal planlar yapım yönetmeliği nedir Haberi

Mekansal planlar yapım yönetmeliği nedir

'Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği' şehirlerin planlamasını ve inşaat sektörünü derinden etkileyecek maddeler getirdi. Planlama yapılırken vatandaşın da fikri alınacak. Yeni düzenlemeyle AVM'ler şehir dışına çıkarılıyor. 


Yeşil alanların yapılaşmaya açılması ve siluetin korunmasında son sözü belediyeler değil artık bakanlık söyleyecek. Düzenlemeyle birlikte bazı büyük imar projeleri anket ve kamuoyu yoklamasıyla halka sorulacak. 


Vatandaşın da fikri alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dün açıklanan 'Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği' tüm illerdeki planlamayı derinden etkileyecek düzenlemeler getirdi. Bundan böyle ülke genelinde bölge planları değil, mekânsal strateji planlar yapılacak. 

Yeni yönetmeliğe göre imar planlarında değişiklik yapmak zorunlu olmadıkça mümkün olmayacak. 


BAKANLIK ONAYI ŞART 


Yeni düzenleme ilçe ve büyükşehir belediyesi onayıyla sosyal teknik alanların kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesi gibi düzenlemeleri ortadan kaldırıyor. Artık yapılan tüm plan değişikliği için Çevre ve...