19 / 04 / 2024

Melih Baki

Melih Baki

Melih Baki, "Marmara ve Adana depremleriyle ilgili biliminsanı sorumluluğunu yerine getirerek elde ettiği bilimsel veriler doğrultusunda ilgili ve yetkilileri uyarsa da bu uyarıların pek de dikkate alınmadığı yaşanan kayıplardan anlaşılıyor" dedi

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

Melih Gökçek: Sincan'a 3,5 yılda 522 milyon yatırım yaptık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3,5 yıl içinde Sincan'a 522 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti...

Melih Gökçek Anıtkabir imar planı düzenlemesini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'deki imar planı düzenlemeleri ilgili açıklama yaptı.

Melih Gökçek'ten Anıtkabir imar planı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Yapılan yorumlara karşı Melih Gökçek Anıtkabir imar planı açıklaması yaptı.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda, “mesleki denetim yetkisinin TMMOB ve odaların elinden alınmasını” öngören değişiklik taslağına ilişkin açıklama yaptı.

Melih Gökçek turizmcilere Ankapark'ı gezdirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK’ın 23 Nisan 2018’de açılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, “Burası turizmin kaynağı olacak” dedi.

Altındağ Şair Baki Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Ali Ersoy Mahallesi’nde hayata geçirilen ve inşaatı tamamlanan kültür merkezine “Şair Baki’ isminin verileceğini açıkladı.

Melih Gökçek'ten Albatros Parkı'nın satılmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Albatros Parkı’yla ilgili haberleri paylaşarak, parkın özel bir şirkete satılmasına tepki gösterdi.

Güvenpark'a cami iddiasına Melih Gökçek'ten yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Güvenpark’a Cami” yapılacağı iddialarına yanıt verdi. İşte Gökçek'in yanıtı...

Melih Gökçek: Ankapark'ın açılışı için kesin bir şey söyleyemiyorum!

Başkan Melih Gökçek’in Ankapark için söylediği “Açılış için kesin bir şey söyleyemiyorum” ifadesi üzerine CHP’li Doğan Yılmazkaya ve MHP’li Ramazan Şimşek Ankapark'ı eleştirdi.

Melih Gökçek: Yatırımda rekor üstüne rekor kırdık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Temapark ile hayvanat bahçesi arasına teleferik yapıklarını belirterek "2016 yılında çalışmalarımızda rekor üstüne rekorlar kırdık" dedi.

Ali Baki Usta: Yap-Sat değil, Yap-Yaşat felsefesini benimsiyoruz!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Gerçek insan ihtiyaçlarına odaklanarak, sadece bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımıyla gündemde olan Maltepe Havagazı Fabrikası ile ilgili açıklama yaptı.

Melih Baki Haberi

Melih Baki


 Depremler yüzyıllar boyunca insanlığın adeta kabusu olmuştur. Bilimdeki gelişmelere paralel olarak deprem bilimindeki ilerleme sayesinde bugün depremle ilgili bilinmedik neredeyse bir şey kalmadı. Deprem bilimciler, 24 saat boyunca yeraltını izleyerek depremin nerede, ne kadar büyüklükte ve ne kadarlık bir zaman dilimi içerisinde meydana gelebileceğini artık söyleyebiliyorlar. Türkiye yakın geçmişte yaşadığı Marmara, Adana ve Van depremlerinde de binlerce insanını toprağın altına verdi. 


HALEN DERS ALINMIYOR 

Meydana gelecek depremlerde can ve mal kaybını önlemek için önemli yasalar ve bu yasalara uygun yönetmelikler çıkarılmış olsa da gelinen noktada bir çok belediyenin bu yasaları ve yönetmelikleri uygulamadığı bir gerçek. Bir diğer gerçek ise Türkiye'de yaşanan depremlerden bir türlü ders alınamadığı. Türkiye'nin en önemli deprem bilimcilerinden biri olan Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki,...