29 / 03 / 2024

Memiş Kütükcü konya sanayi odası

Memiş Kütükcü konya sanayi odası

2015 ve sonrasını yeni ekonomik dönüşüm için fırsat olarak değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, istikrarın kalıcı kılınması gerektiğini vurguluyor. Kütükcü, "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da "Stres üretmeyin" diyor...

Kiracılara kötü haber! Kira ödemede TL’yi unutun! İslam Memiş’ten yeni dönem sinyali!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kiracılara kötü haber. Kiralar artık TL ile ödenmeyecek. İşte detaylar!

Altınlarını satanlara kötü haber! Yerine koyarız devri bitti! İslam Memiş gram altın için yeni rakamı verdi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram atın Kapalıçarşı fiyatı 1300 TL'yi geçerken İslam Memiş'ten ''Yerine koyarız devri bitti'' açıklaması geldi. Altınlarını satanlara kötü haber! İşte gram altında gelecek yeni seviye...

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Altın fiyatları yılın son günlerinde yükselmeye devam ederken, ''Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunun yanıtını merak edenler için Altın Kahini İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında OSB'de yatırımcılara  840 yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi.

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin (OSB) yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu vurguladı. 

OSB'lerde yeni dönem!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği ekonomide yeni dönemde OSB'ler kritik rol oynayacak. İşte bizim bu kritik sürece, altyapılarımızla, yatırımcı dostu bakış açımızla, yeni tahsis alanlarımızla hazır olmamız lazım" dedi.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

OSB'lere ilişkin düzenlemeler sanayicileri sevindirdi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü yaptığı açıklamada, "OSB'lere yönelik düzenlemeler, Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşleri yaşayan OSB'lerdeki toparlanma sürecini destekleyecek" dedi.

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

İmar barışı OSB imar planlarını korumalı!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. Kütükcü, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde gerçekleşmesini istediklerini anlattı.

Konya'da uluslararası yatırım 700 milyon Euro'ya ulaşacak!

Konya'nın son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin en önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Şehrimiz birçok farklı sektörlerde 189 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Memiş Kütükcü konya sanayi odası Haberi

Memiş Kütükcü konya sanayi odası

40'ıncı yılını kutlayan Konya Sanayi Odası'nın başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile 2015 yılını konuştuk. Kütükcü, 2015'e ilişkin bir kaygı taşımıyor. "Kimse motivasyonunu kaybetmesin. İstikrarı kalıcı kılmalıyız" diyen Kütükcü'nün "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da üstü kapalı bir cevabı var: "Ülkeyi gelecekle ilgili ümitsizliğe taşımaya kimsenin hakkı yok. Stres üretmemek gerek." 


 İstanbul'daki işadamlarında 2015 yılı için bir karamsarlık var. Genel seçimler nedeniyle sanayicilerin beklemede olduğunu söylüyorlar. Anadolu'daki sanayiciler önümüzdeki yıla nasıl bakıyor?

Ben işadamlarının bakışını 'ihtiyatlı iyimserlik' olarak değerlendiriyorum. 2014'te iki önemli seçim yaşadık. Hamdolsun ağırbaşlılıkla seçimleri geçirdik. Son dönemde olanlar kimsenin öngördüğü şeyler değildi. Kamu düzeni sağlandıktan sonra o bulutlar dağılmaya başladı. Türkiye'ye yönelik algı operayonu yapıldı ama bu başarıyla bertaraf edildi. Paralel yapı mücadelesi ve çözüm...