29 / 03 / 2024

meneme atık su arıtma tesisi mi kurulacak

meneme atık su arıtma tesisi mi kurulacak

27. arıtma Türkelli’ye kuruluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’nın ardından Menemen Türkelli’ye de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak için ihale hazırlıklarına başladı.

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi yapıldı!

Çanakkale'de bir grup bilim insanı, termik santralinin atık külünden, "tuğlaya göre daha hafif, deprem anında insanlar ve eşyalara daha az zarar vereceği" öngörülen gaz beton yapı malzemesi üretti.

Fatih'te atık kağıt deposu yandı!

Fatih'te atık kağıt deposu yandı. İstanbul Manifaturacılar Çarşısı'nın (İMÇ) da arka sokağında bulunan depoya gelen itfaiye ekipleri, binanın üst katlarında biri çocuk 2 kişiyi kurtardı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi üretildi!

Çanakkale'de, üniversite laboratuvarında yürütülen çalışmalarda, termik santralin atık külünden gaz beton yapı malzemesi imal edildi. Tuğlaya göre daha hafif yapı malzemesi deprem zararını azaltacak; çevre kirliliğini önleyecek.

Melikgazi Belediyesi konutlara özel atık torbası dağıtıyor!

Ülkemizde kişi başına günlük 1 kilo çöp çıkıyor ve bu çöpün yüzde 30'u ambalaj atıklarından oluşuyor. 72 milyon nüfusa sahip ülkemizdeki katı atık potansiyeli hiç de göz ardı edilmeyecek miktarlarda...

Manisa Uzunburun katı atık bertaraf tesisi taşınıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da yer alan Uzunburun'a katı atık bertaraf tesisi yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvuruya onay geldiğini açıkladı.

Beykoz Belediyesi, Atık Getirme Merkezleri projesini hayata geçirdi!

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor" dedi

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atılıyor. Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini yarın atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu. "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

meneme atık su arıtma tesisi mi kurulacak Haberi

meneme atık su arıtma tesisi mi kurulacak


Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. Yeni Foça’ya kurulacak arıtma tesisi için ihale hazırlıklarını sürdüren İZSU; Menemen’e de ikinci bir arıtma tesisi kurmak için çalışmalara başladı. Menemen Türkelli’de kurulacak yeni arıtma tesisi, 2010 yılında İZSU tarafından ilçede hizmete alınan 100 bin kişi kapasiteli Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne uzaklık nedeniyle ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak. Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 – 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi bu tesiste de evsel atıklar...