25 / 04 / 2024

merkez bankası ataşehir

merkez bankası ataşehir

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

Merkez Bankası da Ataşehir yolcusu

İstanbul'a taşınmamak için ayak direten Merkez Bankası'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Batı Ataşehir'de inşa edilecek finanskentte yer ayrılacak.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Ataşehir'deki İller Bankası arazisinde yükseklik 20'den 9'a düşürüldü!

İstanbul Ataşehir’deki İller Bankası arazisine 20 katlı konutlar yapılmasının önünü açan plan değişikliğinin iptal edilmesinden 4 yıl sonra yükseklik 9 kata düşürüldü ve yeni plan hazırlandı...

Halk Bankası, Ataşehir Finans Kule'ye aylık 1.5 milyon ödeyecek!

Halkbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan "Ataşehir Finans Kule" binasının Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne kiralama süresi 1 yıl daha uzatıldı. Aylık 1 milyon 556 bin TL+KDV kira bedeli ödenecek. 

Konut kredisi faiz oranları için gözler Merkez Bankası'nda!

Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika faizlerinde indirim beklentileri artarken konut kredisi faiz oranlarında bir indirim atağının daha yaşanma olasılığı merakla beklenmeye başladı. Konut kredisi kullanmak isteyen tüketici merakla Merkez Bankası’nın faiz kararını beklemeye başladı...

Schindler Türkiye Ataşehir'de merkez ofis açıyor!

Schindler, Türkiye’ye duyduğu güveni İstanbul Ataşehir’de satın aldığı modern ofisine taşıyor. Ofisin resmi açılışı 20 Temmuz günü gerçekleşecek.

Halk Bankası Ataşehir Finans Kule kira sözleşmesini 1 yıl uzattı!

Halk GYO, Ataşehir Finans Kule binasının Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne kiralama süresi, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl daha uzattı...

Birevim merkez ofisini Ataşehir'de açtı!

Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, "Ekonomik büyümemizin yolu; yatırım, üretim ve istihdamdan geçiyor. 5 bin metre kare ve 8 katlı yeni merkez binamızı Ataşehir'de açtık" dedi...

Halk Bankası, Ataşehir Finans Kule'ye aylık 1.3 milyon ödeyecek!

Halkbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan "Ataşehir Finans Kule" binasının Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne kiralama süresi 1 yıl daha uzatıldı. Aylık 1 milyon 350 bin TL+KDV kira bedeli ödenecek. 

İFM Merkez Bankası ihalesine en yüksek teklif YDA inşaat'tan!

TOKİ tarafından Ataşehir'de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) Merkez Bankasının ihalesinin ilk oturumu gerçekleşti. İhaleye, 445 milyon 144 bin 524 TL ile en yüksek teklifi YDA inşaat verdi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Kültür Evi 19 Mayıs'ta açılacak!

Ataşehir Belediyesi Küçükbakkalköy Mahallesi'nde Ataşehir Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi'ni inşa etti. Merkez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.

İFM Merkez Bankası ihalesine 437 milyon TL teklif!

Ataşehir İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) kamu ayağındaki Merkez Bankası'nın ihalesi yapıldı. İhaleye YDA inşaat 436 milyon 951 bin 681 68 TL, Makro İnşaat ise 100 milyon TL teklif verdi.

TOKİ İFM Merkez Bankası binası için dev firmalar sırada!

TOKİ tarafından Ataşehir'de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde Merkez Bankası'nın hizmet binası ihalesi 26 Nisan'da gerçekleşecek. İhale için dev firmalar sıraya girdi.

merkez bankası ataşehir Haberi

merkez bankası ataşehir

Merkez Bankası'nın bu taşınmayı istemediğini bizzat Başkan Yılmaz'ın açıkladığının anımsatılması üzerine, "Kanunsa kanun, çıkartırız. Merkez Bankası alacağı kararlarda bağımsızdır. Bu konuda hükümet karar verir" dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası İstanbul'a taşınır mı-taşınmaz mı tartışmasına son noktayı koydu. Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yanı sıra Merkez Bankası'nın da hükümetin eylem planı doğrultusunda İstanbul'a taşınacağını açıklayan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın bu konuya sıcak bakmadığının hatırlatılması üzerine "Kanunsa kanun çıkartırız, taşırız" diye konuştu.

YERİNİ DE BELİRLEDİK: Başbakan Erdoğan, 60'