25 / 04 / 2024

Merkez Bankası borçlanma

Merkez Bankası borçlanma

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “TL’nin değerindeki bugünkü oynaklıklar önemli değil, bunlar dalgalanmalardır. TL’nin sağlam durmasını asıl belirleyen şey TL varlık arzıdır. Orada da ‘basiretli borçlanma’ diyoruz." dedi...

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

Merkez Bankası çok önemli verileri yayınladı! Ciddi bir gelişme var

Merkez Bankası tarafından Eylül 2022 dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri yayımlandı. Borçlarda ciddi bir gerilime olduğu görüldü.

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre kısa vadeli dış borç stoku geçen yıla göre yüzde 10 yükselerek 134 milyar doları aştı. Bankalar dışında diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 49,5 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

Merkez Bankası'ndan dolar talimatı! Piyasalar şaşkına döndü

Merkez Bankası, doların yükselmesinin ardından yeni bir adım attı. Merkez Bankası, bankalara yüzde 45 oranında Devlet iç borçlanma senedi tutma zorunluluğu getirdi.

Merkez Bankası resmen adım attı! Dolardan kaçıp TL'ye gidecekler aman

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, uzun süredir üzerinde çalıştığı iç borçlanma senetlerine özendirme adımında önemli mesafe katetti. TL cinsinden DİBS'ler hariç diğer teminat çeşitlerinde iskonto oranları artırıldı. Bu sayede liralaşma özendirilecek.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Çin Merkez Bankası'ndan Evergrande açıklaması!

Çin Merkez Bankası, borçlarının tahsil edemeyen Evergrande'nin olası riskinin kontrol altına alındığını belirtti. 

Merkez Bankası Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladı!

Merkez Bankası, likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde bugünden itibaren Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladı.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

TOKİ'nin 2 milyon TL borçlanma aracı ihracına SPK'dan onay!

Sermaye Piyasası Kurulu, TOKİ'nin 2 milyon liralık, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin de 500 milyon avroluk borçlanma aracı ihracına onay verdi...

Merkez Bankası borçlanma Haberi

Merkez Bankası borçlanma

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2015 yılı para ve kur politikası sunumunda yaptığı konuşmada, “TL’nin değerindeki bugünkü oynaklıklar önemli değil, bunlar dalgalanmalardır. TL’nin sağlam durmasını asıl belirleyen şey TL varlık arzıdır. Orada da ‘basiretli borçlanma’ diyoruz. Basiretli borçlanma olursa endişe etmemize gerek kalmaz” dedi.


Basiretli borçlanma...

Dünyada normal bir para politikası uygulanmasını arzu ettiklerini belirten Başçı, küresel büyümedeki yavaşlığın bunu sürekli geciktirdiğini ifade etti. Parasal sıkılaştırma ve normalleşmenin erken olabileceği gibi geç de olabileceğine işaret eden Başçı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düşük faiz ortamı olağanüstü düşük olmaya devam ederse ve bir türlü normalleşme sağlanamazsa o zaman basiretli borçlanma nasıl sağlanabilir? Onunla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bununla ilgili Finansal İstikrar Komitesi’ne bilgi sunacağız. Finansal istikrar açısından en zayıf olduğumuz alan rezervlerin kısa vadeli borçları karşılama...