24 / 04 / 2024

Çin Merkez Bankası'ndan Evergrande açıklaması!

Çin Merkez Bankası'ndan Evergrande açıklaması!

Çin Merkez Bankası, borçlarının tahsil edemeyen Evergrande'nin olası riskinin kontrol altına alındığını belirtti. 



Çin'in lider emlak şirketi Evergrande'nin likidite sorunu dünya genelinde gündem olmaya devam ediyor. Piyasanın en çok endişelendiği konuysa, Evergrande Group'un yüz milyarlarca dolarlık borcunun sistemik riske yaratıp yaratmadığı.

Buna cevap olarak, Çin Halk Bankası (Merkez Bankası) Başkanı Yi Gang, yakın tarihli bir uluslararası konferansta Evergrande'nin riskinin vaka bazında bir risk olduğunu dile getird ve sistemik risklerden kurtulmak için riskin belirli bir aralıkta kontrol edileceğinden emin olduklarını dile getirdi. Yi Gang, G30 Uluslararası Bankacılık Semineri’ne katıldı. Evergrande olayıyla ilgili olarak Yi Gang, Evergrande'nin riskinin vaka bazında bir risk olduğunu ve bunun finans sektörüne yayılmasının kontrol edilebilir olduğunu dile getirdi. 

Bu açıklama, Halk Bankası Mali Piyasalar Departmanı müdürü Zou Lan'ın beş gün önce merkez bankasının basın toplantısındaki açıklamayla tutarlıydı ve mevcut düzenleyicinin Evergrande olayıyla ilgili kararının hala "vakalar" üzerinde devam ettiğini dile getirdi. 

Çin Merkez Bankası ndan Evergrande açıklaması!

Liu He: Riskler kontrol altında

Öte yandan 20 Ekim'de ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Başbakan Yardımcısı Liu He, 2021 Financial Street Forumu'nun açılış töreninde yazılı bir konuşma gerçekleşti. ABD ile ticaret müzakerelerini de yürüten Liu He, yıllık toplantıda, emlak piyasasında şu anda bazı problemler olduğunu, ancak genel riskin kontrol edilebilir seyrettiğini, makul finansman ihtiyaçlarının giderildiğini ve emlak piyasasının sağlıklı gelişiminin genel durumunun değişmeyeceğini dile getirdi. 

Liu He Çin’in “güçlü esnekliğe sahip çok büyük bir ekonomi” olduğunu dile getirdi.

Evergrande'nin riski kontrol edilebilir mi?


 


Geri Dön