26 / 04 / 2024

Merkezi ısıtmalı binalarda pay ölçer zorunluluğu

Merkezi ısıtmalı binalarda pay ölçer zorunluluğu

Enerji tasarrufu yapan ısı pay ölçer sistemi ortam ısısına göre çalışan bir mekanizma olarak tanımlanıyor. Isı pay ölçer yasası Enerji Verimliliği Kanunu olarak karşımıza çıkıyor..

Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi: Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metrosu'nun yapımı bugün başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X sosyal medya hesabından Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi verdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını bildirdi.

Veliler dikkat! LGS tercih dönemi başlıyor!

Tüm Türkiye’de  toplam 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanı doğrultusunda öğrenci kaydı yapılacak. Adaylar, "merkezi sınav puanı”nın yanı sıra "yerel yerleştirme” ile "pansiyonlu okullar" şeklinde 3 farklı grupta tercihlerini yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Peugeot Boxer serisi Nisan'da avantajlı imkanlar sunuyor! %0,99 faiz fırsatını kaçırmayın

Konfor özellikleri açısından Peugeot Boxer serisi, yolcuların rahat bir seyahat yapması için gerekli olan tüm konfor özelliklerine sahiptir. Konforlu koltuklar, klima, müzik sistemi, ısıtmalı ön camlar ve uzaktan kumandalı kapılar gibi özellikler mevcuttur. Peki 13 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 6 lt Yağsız Fritöz'ün indirimli fiyatı yüzünüzü güldürecek! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 6 lt Yağsız Fritöz, geniş iç hacmi sayesinde, az yağ ile 360° ısıtmalı hava sirkülasyonu yaparak nemi içine hapseder ve böylece bir çok yemeğin kısa sürede hazırlanmasını sağlar. 

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Konut sitelerindeki merkezi ısıtma sistemlerinde nasıl değişiklik yapılır? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında konut sitelerindeki ısınma sorununu kaleme aldı. 

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Merkezi ısıtmalı binalarda pay ölçer zorunluluğu Haberi

Merkezi ısıtmalı binalarda pay ölçer zorunluluğu

Isı pay ölçer yasası!

İçinde bulunulan ortamın sıcaklığının istenilen seviyede tutulmasını sağlayan ve aynı zamanda enerji tasarrufu yapan ısı pay ölçer sistemi ortam ısısına göre çalışan bir mekanizma olarak tanımlanıyor.


Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Söz konusu kanun maddesi aşağıda yer alıyor:


"Merkezî ısıtma sistemine sahip binalarda, merkezî veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır. Buna aykırı olarak hazırlanan projeler ilgili mercilerce onaylanmaz."


MADDE 16 – 

23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 42 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

"Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden...