29 / 03 / 2024

mersin doğalgaz çevrim santrali

mersin doğalgaz çevrim santrali

Akfen Holding'in cirosu ilk yarıda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 33, Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) ise yüzde 99 artış gösterdi. Akfen'in İstanbul ve Moskova gibi büyük şehirlerde arsa arayışları devam ediyor...

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştiriliyor!

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanları ve taşınmazları satış yöntemiyle özelleştiriliyor.

Siemens, Tataristan'da doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek!

Siemens, Nizhnekamskneftekhim ile Tataristan'da 495 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek. EPC müteahhidi olarak ENKA'nın projedeki payı 245 milyon Euro.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Afyon Dedeli Doğalgaz Elektrik Çevrim Santrali icradan satılıyor!

Çay İcra Dairesi, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan Dedeli Doğalgaz-Elektrik Çevrim Santrali'ni satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulun toplam satış bedeli 133 milyon 11 bin 243 TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrallerinin ihalesi ertelendi!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’nin özelleştirilme ihaleleri 20 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali Dünyanın en iyisi ödülünü aldı!

23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve yüzde 61 verimlilik oranıyla iki dünya rekoru birden kıran Cengiz Enerji’ye bağlı Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali ikinci ödülünü dünya enerji sektörünün referans kabul ettiği Power Magazine’den aldı.

Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin açılışı!

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Çalık Enerji'nin Gürcistan'da açtığı doğalgaz çevrim santralinin, ülkesinin enerji piyasası ve bağımsızlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Çalık Enerji Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalık Enerji'nin Gürcistan'da açtığı doğalgaz çevrim santralinin önemini vurguladı.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, iki doğalgaz santralini özelleştirme kapsamıyla satışa çıkarıyor. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihale yoluyla özelleştirilecek.

Aliağa Kombine Çevrim Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali satışa çıkıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ( ÖİB ), Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’ni özelleştirilmek üzere satışa çıkardı.

Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Hamitabat Çevrim Santrali, sağlayacağı doğalgaz tasarrufu sayesinde yılda 240 milyon doların yurt dışına gitmesini önleyecek. Limak Holding tarafından gerçekleştirilen Hamitabat Doğalgaz Santralinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yenileniyor!

Limak Holding, Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santralı yenileme projesinin temelini attı. Enerji Bakanı Yıldız, "Son bir haftada yalnızca bakanlığımızın yaptığı açılışlar tutarı 2.1 milyar dolar" dedi.

mersin doğalgaz çevrim santrali Haberi

mersin doğalgaz çevrim santrali


Akfen, 2013 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre holdingin cirosu geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 33, FAVÖK'ü yüzde 99, FAVÖK marjı ise 13 puan artış göstererek yüzde 39,6'ya ulaştı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, yılın ilk 6 ayında portföyünde 5 hidroelektrik santrali bulunan İdeal Enerji'nin Alman Yatırım Fonu Aquila'ya satışının karlılığın artmasında katkısı olduğunu belirterek, bu satıştan 30,7 milyon lira kar elde ettiklerini kaydetti.


Faaliyetlerindeki ciddi büyümeye ve HES'lerdeki hisse satış karlarına rağmen mayıs ayında kurlarda yaşanan artışın giderlerinin artmasına neden olduğunu aktaran Güçsav, kur farkı nedeniyle giderde görünen artış sonucunda da 2013 yılının ilk 6 ayını 162 bin lira zarar ile kapattıklarını dile getirdi.


Bağlı ortaklıkları ve öz kaynak yöntemiyle konsolide...