25 / 04 / 2024

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor

Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile Mersin'in en eski caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddeleri ile tarihi Ulu Cami ve Taş Bina çevresi yeniden düzenliyor.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da binalar tek tek yıkıldı! Ulu Cami'nin önü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında yıkımların etap etap sürmesinin ardından tarihi hanlar da ilerleyen zamanda caddeden görülüyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Sivas Kale Projesi'nde yüzde 30 seviyesine ulaşıldı!

Sivas Belediyesi'nce Gök Medrese ile Ulu Cami'yi birleştirecek Kale Projesi çalışmasında yüzde 30 seviyesine gelindi.

TOKİ Mersin Mut 324 konut ihalesi yarın!

Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi 324 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi (4 Dükkanlı), 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Mersin Mut'a 324 yeni konut müjdesi!

Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi 324 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi (4 Dükkanlı), 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi 30 Nisan 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Mersin Akdeniz 416 konut ihalesi yarın!

Mersin Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 416 Adet Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi , 36 Adet Dükkan ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mersin 416 konut ihalesi 26 Şubat'ta!

Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 416 Adet Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi , 36 Adet Dükkan ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor Haberi

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor

Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yoğurt Pazarı'na, İnönü Caddesi'nden, İstiklal Caddesi'ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek. 


BÖLGE CANLANACAK 

Proje ile ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz" dedi. 


Sabah...