19 / 04 / 2024

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor!

Mersin Ulu Cami çevresi yeniden düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile Mersin'in en eski caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddeleri ile tarihi Ulu Cami ve Taş Bina çevresi yeniden düzenliyor.



Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yoğurt Pazarı'na, İnönü Caddesi'nden, İstiklal Caddesi'ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek. 


BÖLGE CANLANACAK 

Proje ile ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön