19 / 04 / 2024

mervan gül soruşturma

mervan gül soruşturma

Danıştay 1. Dairesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için Siirt'te yaptıracağı konutların arazisini devlete '170 kat' fazla fiyata satmaya kalkan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye yöneticisi için yargı yolunu açtı.

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Çiftçiler dikkat! Rekabet Kurulu'ndan kritik hamle! Traktör üreten ve pazarlayan 10 firmaya soruşturma!

Rekabet Kurulu, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren 10 firma hakkında soruşturma açtı. Peki, traktör fiyatları ne kadar? İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Rekabet Kurulundan 5 kozmetik firmasına şok soruşturma! Hangi kozmetikçiler var?

Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 5 firma hakkında soruşturma açılması kararı aldı.

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..

Türkiye'de dünya devi markaya soruşturma açılmıştı! Nedeni belli oldu işte soruşturma nedeni

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünya devi Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın nedeni de belli oldu. Buna göre şirketin fındık alım sürecinde ihlalde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, Nuh'un Ankara Makarnası şirketi hakkında, rekabeti önleyen faaliyetlerde bulunduğu iddiası ile ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

En çok otobüs ve uçak bileti satılan sitelerden biri olan Obilet’e 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin araştırılması amacıyla Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, elde edilen bulguları ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturm

Market reyonlarında satılan o marka gıda ürünü ölüme neden oldu! Acil toplanıp soruşturma başlatıldı

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tapuda rüşvet yapıldığını öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Kripto para borsası Binance’e soruşturma başlatıldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma başlatıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre, soruşturmayı ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Milli Gelirler Dairesi başlattı.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

mervan gül soruşturma Haberi

mervan gül soruşturma

Gül ve yöneticiler hakkında İçişleri Bakanı'nın soruşturma izni vermemesine ilişkin karar kaldırılırken dosyanın Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.
Kararda, TOKİ'nin durumu öğrenmesinin ardından Belediye ile arasındaki protokolü fesh ettiği, ancak bu feshin suçu ortadan kaldırmadığı kaydedildi. Danıştay 1. Dairesi'nin verdiği bu kararın ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Başkan Yardımcısı Muhsin Kebapçı ve ilgili belediye çalışanları hakkında özel kişilere ait Yağmurtepe Köyü taşınmazlarının bedellerini 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 11. maddesine aykırı olarak yüksek belirlemek ve bu bedellerle satın almak suretiyle belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılanacak.
Gazete haberi ortaya çıkardı
Karara göre, 3 Mart 2005 tarihinde Abdulaziz Ekin tarafından Hazine'den toplam 22 bin YTL bedelle satın alınan arsalar...