19 / 04 / 2024

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

En çok otobüs ve uçak bileti satılan sitelerden biri olan Obilet’e 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin araştırılması amacıyla Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, elde edilen bulguları ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturm



Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Obilet Bilişim Sistemleri AŞ'nin bilet satışına aracılık hizmeti için otobüs firmalarına uyguladığı komisyon oranlarını aşırı olarak belirlemek ve biletleme yazılımı hizmeti, otobüs biletlerinin satışı ve sefer verilerinin platformlara dağıtımı pazarlarında rakiplerini dışlamak suretiyle otobüs biletlerinin satışı pazarında imzaladığı sözleşmeler ile 4054 sayılı Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine ilişkin yürütülen ön araştırmayı karara bağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön