29 / 03 / 2024

metro tren şoförlüğü kursu nerede veriliyor

metro tren şoförlüğü kursu nerede veriliyor

İzmir Metro A.Ş., İŞKUR ortaklığında Türkiye'de ilk kez tren sürücülüğü eğitimi vermeye başladı. 6 aylık kursta teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamlayanlar, bröve alarak raylı sistem hattında tren kullanabilecek.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Son tarih 31 Mart! İmamoğlu duyurdu: İBB'ye işçi alımı yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan istihdam müjdesini paylaştı. İmamoğlu paylaşımında İETT şoförlüğü için 700 kişinin istihdam edileceğini açıkladı. İmamoğlu paylaşımında kadınların öncelikli olarak başvurmasını söyledi.

Uzun yol tecrübeniz varsa bu ilana hemen bakın! Büyükşehir belediyesinden kaçırılmayacak iş fırsatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi şoförlük alanında istihdam sağlıyor. Şartları uyan herkesi ilgilendiren bu fırsat işsizliğin baş gösterdiği günümüzde ilaç gibi gelecek. Şartları araştıran herkes için derlenen bu haberi mutlaka okuyun. İşte o şartlar...

Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarınızı tamamlayın! Gram altın tam bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak

Altın Piri İslam Memiş, altın konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Gram altındaki yükseliş ise hız kesmiyor. Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarını tamamlayın! Gram altın tam olarak bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak..

Otobüs bileti fiyatları yüzde 189 zamlandı! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 13 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tatil döneminin yaklaşması ve akaryakıtta son bulmayan zamlar otobüs bileti fiyatlarında sebebiyet verdi! Yüksek Hızlı Tren'e gelen zam şokunun peşinden pek çok kişi otobüs bileti fiyatlarını araştırmaya başladı! Otobüs bileti fiyatları uçtu! Peki, Otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Pamukkale,

Yılda bir buçuk milyon lira maaşla şoför aranıyor! İş ilanındaki detaylar şaşkına çevirdi! 200 bin lira da ikramiye

Dünyada yaşanan pandemi süreci ekonominin dengesini de bozdu. Bu dönemde bazı meslekleri yapanların köşeyi dönmesi işten bile değil. Evet şoförlerden bahsediyoruz. Kamyon şoförlüğü mesleği tedarik zincirinde kritik bir role sahip ve bu işi yapanların yılda 1,5 milyon lira kazanması mümkün..

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Üsküdar-Beykoz Metro hattı projesi rafa kaldırıldı!

Beykozlu vatandaşların uzun zamandır beklediği Üsküdar Beykoz metro hattı için üzen haber geldi. İBB Raylı Sistemler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; proje 2024'ten sonra değerlendirilecek. 

Avrasya GYO'nun Edirne Metro Hotel Apartments projesine onay verildi!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik'e ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine yapılacak olan ''Metro Hotel Apartments'' mimari projesine Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onay verildi. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ilk tren raylarda!

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ilk tren setinin imalatları bitirilerek raylara indirildi. Türkiye’nin en hızlı metrosunda kullanılacak tren setleri bu ay içerisinde birleştirilerek performans testlerine başlanacak...

metro tren şoförlüğü kursu nerede veriliyor Haberi

metro tren şoförlüğü kursu nerede veriliyor

İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.


6 ay süreyle eğitim görecek olan adaylara tren sürücülüğü ile ilgili tüm teorik bilgiler verilecek. Adaylar kurs kapsamında, toplam 2 bin kilometre tren sürüşü yaparak pratik eğitim de alacaklar. Eğitim kapsamında tren sürüşleri öncelikle gece yolcusuz vagonlarda, bu aşamadan sonra da yolculu vagonlarda “uzman sürücü gözetiminde” uygulanacak.


Adaylar eğitimlerinin ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak 3 ayrı sınavdan geçecek. İzmir Metro A.Ş. Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyetin yapacağı sınavlardan 70 puan ve üzeri alan...