25 / 04 / 2024

metruk bina yıkımları 2019

metruk bina yıkımları 2019

Araştırmaya göre, uyuşturucu kullanım alanı yüzde 40,7 ile evler, yüzde 24,6 ile metruk binalar. İçişleri Bakanlığı’nın bu verilerden hareketle tespit ettiği 58 bin metruk binadan 21 bin tanesi yıkıldı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bursa Osmangazi'de 41 metruk bina yıkıldı!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi 4 ay içerisinde 41 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, Bahçe Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. 

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Bursa Karacabey'de 3 metruk bina yıkıldı!

Bursa’ya bağlı Karacabey ilçesinde Ocak ayı içerisinde 3 metruk binanın yıkımı gerçekleşti.

metruk bina yıkımları 2019 Haberi

metruk bina yıkımları 2019

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, uyuşturucunun kullanıldığı, gizlenip satışının yapıldığı tespit edilen 58 bin metruk binadan 21 bin tanesi yıkıldı. Bu kapsamda uygulama ve denetimler sıklaştırılırken, önümüzdeki günlerde yıkımların artması bekleniyor.

Son 6 ayda 7 bine yakın uyuşturucu kullanıcısıyla gerçekleştirilen yüz yüze anketlerden çarpıcı sonuçlar elde edildi. Uyuşturucu kullanım alanları sıralamasında yüzde 40,7 ile bağımlıların evi birinci sırada yer aldı. Konutları yüzde 24,6 ile metruk binalar takip etti.

21 BİN METRUK BİNA YIKILDI

Metruk binaların saçtığı güvenlik riskini dikkate alan İçişleri Bakanlığı, bu doğrultuda geniş çaplı araştırma gerçekleştirdi. Tespit edilen 58 bin 59 metruk binanın 21 bin 168 adeti yıkıldı. Yüzde 41,63’e denk gelen bu yıkımların önümüzdeki dönemde de artması...