26 / 04 / 2024

milas haberleri

milas haberleri

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde dün başlayan ve gece boyunca devam eden yangın, kontrol altına alındı.Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler sevk edildi

Milas İnönü Caddesi'ndeki altyapı çalışmalarında tarihi eser kalıntılarına rastlandı!

Milas Belediyesi adına özel bir firma tarafından İnönü Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmalarında, tarihi eser kalıntılarına ulaşıldı. Sur yapısına ait olduğu düşünülen kalıntıların araştırılması için caddedeki çalışmalar durduruldu.

Muğla Milas'taki altyapı çalışmalarında tarihi eser kalıntılarına rastlandı!

Milas Belediyesi adına özel bir firma tarafından İnönü Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmalarında, tarihi eser kalıntılarına ulaşıldı. Sur yapısına ait olduğu düşünülen kalıntıların araştırılması için caddedeki çalışmalar durduruldu.

Milas'taki altyapı çalışmalarında tarihi eser kalıntılarına rastlandı!

Milas Belediyesi adına özel bir firma tarafından İnönü Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmalarında, tarihi eser kalıntılarına ulaşıldı. Sur yapısına ait olduğu düşünülen kalıntıların araştırılması için caddedeki çalışmalar durduruldu.

Milas'ın imar planı revizyonu onaylandı!

Yeni tescilli yapıları ve imar planında oluşan mağduriyetlerin giderilmesini kapsayan Milas Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edildi.

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası tamamlandı!

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce inşaatına başlanan ziraat odasına ait yeni hizmet binasında mutlu sona yaklaşıldı.

Milas'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi müjdesi!

Muğla'nın Milas ilçesine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşa edilecek. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor!

İnşaatı 700 günde tamamlanacak olan Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor.

Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'na iptal!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Gülay Yücel, bugünkü yazısında 1/25 bin ölçekli Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'ndan bahsetti. İşte o haber...

Muğla Milas Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Muğla’nın Milas ilçesindeki Şehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor. Çim ekme, zemin bakımı çalışmalarının Ekim'de tamamlanması hedefleniyor.

Muğla Milas'ta 14,2 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Milas Belediye Başkanlığı satılık 5 arsayı 14 milyon 232 bin 304,8 TL'den satışa sunuyor. İhale konusu taşınmazların satış işlemi işinin ihalesi 8 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13:30’da yapılacak.

Milas Canyon Ranch kapandı!

Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekarelik alan üzerinde yükselen, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan Milas Canyon Ranch kapandı.

TOKİ Muğla Milas Konutları için yer aranıyor!

Muğla Milas'ta yapılması planlanan TOKİ konutları ile ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten açıklama geldi. Öztürk, toplu konutlar için yer arandığını söyledi.

Muğla Milas'ta arsa stoku tükendi!

Muğla Milas Ticaret ve Sanayi Odası bölgedeki arsa sorununa dikkat çekti. Şehirdeki arsa stoklarının bitmesiyle müteahhitlerin kentsel dönüşüme yöneldiği belirtildi.

Muğla Milas'taki Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor!

Muğla Milas'ta bulunan 100 yıllık Rıfat Ağa Konağı yıkılıyor. Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan konak mahallelilin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Milas'ta 40'a yakın bina tescilleniyor!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 40'a yakın bina tescilleniyor. Binaların tescillenmesi hususu düzenlenen toplantıda belirtildi.

Reşit Özer: Muğla Milas'a yeni fakülteler yapılmalı!

AKP Milas ilçe yönetiminin MİTSO'yu ziyaretinde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bina sorunu çözülemeyen Veteriner Fakültesinin bina sorunun çözümlenmesini ve ayrıca Milas'a iki, üç fakültenin daha açılmasını istedi.

milas haberleri Haberi

milas haberleri


Yangında yaklaşık 600 hektar alan zarar gördü.Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde dün başlayan ve gece boyunca devam eden yangın, kontrol altına alındı.Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Muğla, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler ile müdahale edildi. Yangının büyümesi üzerine, İzmir, Manisa, Antalya, Denizli, Kütahya ve Aydın'dan da orman ekipleri bölgeye sevk edildi.


Sabahın ilk ışıklarıyla 5 uçak ve 7 helikopterin yanı sıra 10 iş makinesi, 60 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi söndürme çalışmalarına katıldı.Havadan ve karadan sürdürülen yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı.Yangının, Kemerköy Termik Santrali ve 3 siteye ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale...