27 / 04 / 2024

mimar erdem kardeşleri arabistan ödülü

mimar erdem kardeşleri arabistan ödülü

Son yıllarda ABD'de aldıkları ödüllerle sıkça adından söz ettiren Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler, bu sefer Suudi Arabistan'ın sanayi şehri Jubail'den üçüncülük ödülü ile döndüler...

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Süha Erdem tarafından kuruldu.

Erdem Kardeşler İnşaat Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Kardeşler İnşaat Yatırım Limited Şirketi Arnavutköy'de Erdin Erdem, Erdoğan Erdem ve Hami Erdem ortaklığında kuruldu.

6 yaşındaki çocuk biriktirdiği harçlıklarla ev aldı!

Avustralya'da 6 yaşındaki Ruby ile kardeşleri Lucy ve Gus, emlakçı babalarının desteği ile harçlıklarını biriktirerek ev aldı. 

Miras kalan gayrimenkullerin paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasından miras kalan bir dairede 15 yıldır yaşayan bir okuyucunun kardeşleri tarafından çıkarılmak istendiğini bu durum karşısında ne yapılabileceği sorusu soruldu.

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Mülk sahibi alzheimer olduysa hisselerini satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "5 kardeşe, annelerinden 800 metrekare arazi kaldı. Bu araziyi amcalarına satmak istiyorlar, kız kardeşleri sonradan alzheimer hastası oldu. İnsan tanımıyor, konuşamıyor, sorulara cevap vermiyor. Bu durumda tapu devri nasıl yapılabilir?" sorusunu cevapladı.

Arsadaki payın satışı için ihtimaller neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden kalan bir arsamız var. O arsadaki bize düşen payı satmak istiyoruz. Babamın diğer kardeşleri de bize sorun çıkarmıyor. Ama tapuya gittiğimizde ‘bunu satamazsınız’ dendi. Bizim bu payımızı satma şansımız yok mu?' sorusunu cevapladı.

Mirastan mahrum kalanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden tarlalar kaldı. Amcam, kız kardeşleri ve annesinden vekalet alıyor. Anne ve kız kardeşleri adına tarlaları babama satıyor. Sattığı yerleri, kendine sattırarak adına hisseli tapu çıkarıyor. Amcama danışık dayalı tapu iptal davası açabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşler arasında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yurt dışında yaşıyoruz. 3 çocuğumuz var. Oğlum bize bakıyor, onunla kalıyoruz. Türkiye’deki gayrimenkullerimizi ona bırakmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ki kız kardeşleri miras davası açmasın, açsalar bile bir şey elde edemesinler?' sorusunu yanıtladı.

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Galata Kulesi'nin kardeşleri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'nin yakınında iki kule yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Dr. Hasan Sercan Sağlam, bölgenin tarihi yapısı ve restorasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'ta 500 konut inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk'ta deprem oldu. Arnavutluk'a, inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ olarak en uygun yerde ekiplerimiz çalışmalarını yapacak ve 500 konutu Türk kardeşleri olarak inşa etmiş olacağız" dedi...

Turgay Erdem’in 7 milyon TL'lik villası yıkıldı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in, nişanlısının kardeşi de olan şoförünün üzerine yaptırdığı gölet manzaralı 7 milyon TL'lik lüks villası Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

mimar erdem kardeşleri arabistan ödülü Haberi

mimar erdem kardeşleri arabistan ödülü


Suudi Arabistan’ın Jubail şehrinde açılan Eğitimde Kalite ve Mükemmellik Merkezi Uluslararası Fikir Yarışmasında iki Türk mimar ödüle layık görüldü.


Son yıllarda ABD'de aldıkları ödüllerle sıkça adından söz ettiren Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler, bu sefer Suudi Arabistan'ın sanayi şehri Jubail'den üçüncülük ödülü ile döndüler. Dünya genelinden mimarların katıldığı yarışmada, Türkiye'den Erdem kardeşler jüriden yüzde 52 oy aldı.


Erdem Mimarlar'ın Türkiye ve Dünya genelinde bu 47. ödülü. Günay Erdem ve Sunay Erdem'in daha önce dört kıtada ödülleri vardı. Suudi Arabitan'daki ödül ile birlikte Arap Yarımadasında da ilk ödüllerine ulaştılar.


Erdem Mimarlar'ın Suudi Arabistan projesi ekibi; Günay Erdem, Sunay Erdem, Serpil Öztekin Erdem, Aslı Tulay Erdem, Shathra Alazzawi, Ömer Kaya, Kaan Tuna, Ada Erdem, Ateş Tuna, Atilla Erdem’den oluşuyor.


Toki...