25 / 04 / 2024

Mimarlar odası Tandoğan Meydanı yargı

Mimarlar odası Tandoğan Meydanı yargı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tandoğan Meydanı'nın isminin Anadolu Meydanı olarak değiştirilmesine mimarlardan tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi..

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

Mimarlar Odası'ndan Nevzat Doğan'a ziyaret!

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dilger, Oya Kaya ve Gülşah Toprak Poyraz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Tülin Gazi İçmimarlar Odası İzmir Şubesi başkanı oldu!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Tülin Gazi oldu. 

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir imar planı açıklaması!

Mimarlar Odası, Anıtkabir’le ilgili 2023 Nazım İmar Planı incelemesini yaptı. Plana göre Anıtkabir alanın 100 bin metrekare alan konut alanı olacak.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kuşadası Mimarlar Odası'ndan belediyelere sahil projesi önerisi!

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, hem Aydın Büyükşehir, hem de Kuşadası Belediyeleri’ne önerileri rapor ve proje olarak sundu. Oda temsilciliği toprak saha ve Tariş alanının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'ndan tahliye açıklaması!

TMMOB, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının dün boşaltılması hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı.

Antalya İçmimarlar Odası'nın başarılı mimarları ödüllendirildi!

Antalya İçmimarlar Odası 40. yılını özel bir resepsiyonda kutladı. Gecede Antalya İçmimarlar Odası’nın 40. Yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda başarı gösteren mimarlara ödül verildi.

Mimarlar odası Tandoğan Meydanı yargı Haberi

Mimarlar odası Tandoğan Meydanı yargı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tandoğan Meydanı'nın isminin Anadolu Meydanı olarak değiştirilmesine mimarlardan tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Bu isim değişikliğinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz, memlekeyti sıfırlayanlar şimdi bizim belleklerimizi sıfırlamaya çalışıyorlar. Meclis kararlarının iptali için yargıya taşıyacağız" diye...