23 / 04 / 2024

mimarlığın gelişimi semineri ne zaman yapıldı

mimarlığın gelişimi semineri ne zaman yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlenerek pek çok incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı.

HKÜ mimarlığın gelişimi semineri düzenlendi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlenerek pek çok incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı.

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 220 bin TL sermaye bedeli ile Dorukhan Övet ve Hasan Buldu ortaklığında kuruldu.

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Kriptolarda çılgın yükseliş! Bitcoin kritik noktayı geçti!

Kripto para birimlerinin son dakika gelişimi. Kripto para birimlerindeki yükseliş trendi devam ediyor. 8 Kasım 2022'den beri ilk kez. Kripto para yatırımcıları resmen patladı. Bitcoin 17.000 doların üzerine çıktıktan birkaç gün sonra, başka bir kritik seviyeyi daha kırdı.

Merkez Bankası'nda flaş altın gelişmesi! Altını olanlar acil baksın

Merkez Bankası'nın altın rezervleriyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Merkez Bankası'nda altın rezervleri de 1 milyar 552 milyon dolar artarak 38 milyar 611 milyon dolardan 40 milyar 163 milyon dolara yükseldi.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

İyi mimarlığın püf noktaları neler?

Günümüzün popüler mesleklerinden biri olan mimarlık tarih boyunca sürekli şekilleniyor. Peki iyi bir mimarlığın püf noktaları neler? İyi bir mimarda hangi özellikler olması gerekir?

Nüfus seviyesi artan yaşlılar bakım evlerine yerleşiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, Türkiye’de yaşlı nüfusun artmasıyla büyük öneme sahip olan Yaşlı Bakım Merkezlerini değerlendirdi. Şahin, ''Markalaşmanın henüz yaygınlaşmadığı sektörün Türkiye’deki gelişimi devam etmektedir” diye konuştu.

Encan Aydoğdu: Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

"Kentsel Stratejiye Dayalı Dönüşüm" ana temasıyla gerçekleştirilen "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuşan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Encan Aydoğdu, kentsel dönüşümün ülkenin gelişimi açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

mimarlığın gelişimi semineri ne zaman yapıldı Haberi

mimarlığın gelişimi semineri ne zaman yapıldı

HKÜ tarafından düzenlenen seminerde geçmişten geleceğe birçok önemli mimari konular konuşuldu. Doğan Hasol'un konuşmacı olarak katıldığı konuşmanın amacı olarak ise, mimarlığın Osmanlı Devletinin son dönemlerinden günümüze geçirdiği değişimleri incelemek ve yorumlamak olduğu belirtildi. Tanzimat Fermanından sonra Osmanlı Mimarlığı, Türkiye Osmanlı tarzı Barok Mimarlığına doğru yönelmesine ve yeni bir kimlik arayışı, seminerde konuşulan başlıca konulardandı. Bunların yanında; Modern izm in 1950'lerde ve 1960'larda yapıların mimari kimliğine etkisi nasıldı? Fransa'daki mimari gelişmelerin, Türkiye'ye katkısı nasıl oldu? Hangi mimarlar Fransa'dan Türkiye'ye davet edildi? Bu mimarların ülkeye katkısı nasıldı? Mimari yönetmeliklerin ve uygulanan politikaların mimariye yansımaları ne şekilde oldu? tarzında konular geniş ve kapsamlı bir şekilde ele alınarak seminerde tartışıldı. Geçmiş mimari yapılar ve sorunlar dışında, günümüzdeki sorunlarda geniş kapsamlı olarak seminerde ele...