23 / 04 / 2024

miras hukuku kira geliri

miras hukuku kira geliri

Miras sözleşmesi şekil şartı kapsamında sözleşmenin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesiyle geçerli oluyor. Resmi miras sözleşmesi iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Geçerli miras sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

Mirasın reddi yetkili mahkeme!

Mirasın reddi yetkili mahkeme sulh mahkemesi oluyor. Mirasın reddi mirasçılar tarafından sulh hukuk mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılıyor ve reddin kayıtsız şartsız olması gerekiyor...

Miras hukuku tapuda isim tashihi!

Miras hukuku tapuda isim tashihi için taşınmazın maliki yada mirasçıları, müşterek mülkiyet sözkonusu ise sadece isim düzeltilmesi isteyen pay sahibi, ismi düzeltilmesi talep edilen paydaş ölü ise onun mirasçıları dava açma hakkına sahip oluyorlar...

Miras hukuku kira geliri!

Miras hukuku kira geliri birden çok mirasçının bulunduğu mirası sadece tek bir mirasçının kullanıp kiraya verip kira gelirini de diğer mirasçılara vermemesi durumunda dava açarak çözüme kavuşturulabilen bir durumdur...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Miras haberim yokken satılırsa hak talep edebilir miyim? 

Miras hukuku, kapsamlı bir alan olup birbirinden farklı konuları içerir. Bu konulardan biri de mirasta kişinin haberi yokken satış yapıldığında hak talep etme durumudur. Bu durum, miras hukukunda farklı şekilde ele alınarak değerlendirilir. İşte bu miras konusu ile ilgili detaylar...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Kira uyuşmazlıklarında arabulucu şartı Eylül'de geliyor! Kira davaları kısa sürede çözülecek! 

Gayrimenkul hukuku uzmanları, kira davalarında arabulucu şartının, önemli bir görev üstlleneceğine dikkat çekerek, yeni düzenleme ile davaların çok kısa sürede çözülebileceğine dikkat çekti. 

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Bir yakınınızın vefatı halinde bir evin miras kaldığını ancak içinde bir başka mirasçının oturduğunu düşünelim. Peki, miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Peter Bing, 2 torununu mirasından men etti!

Geçtiğimiz sene intihar eden Amerikalı iş adamı Steve Bing’in, eski tenisçi Lisa Bonder’la olan kızı Kira Kerkorian ve ve ünlü İngiliz model Elizabeth Hurley’den olan Damian dedelerinin açtıkları miras davasıyla karşı karşıya kaldı. 

miras hukuku kira geliri Haberi

miras hukuku kira geliri


Miras sözleşmesi şekil şartı!

Miras sözleşmesi şeklinin geçerli olabilmesi için tarafların miras sözleşmesini resmi vasiyetname şeklinde düzenlemesi gerekiyor.


Miras sözleşmesi şekil şartı...


Resmi yazılı vasiyetname iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Resmi memur ifadesiyle kastedilen Kanunla görevlendirilen (Konsolosluk), Sulh Hakimi ve Noter oluyor. Noterin katibine, mahkemenin yazı işleri müdürüne yaptırılan vasiyetnameler geçersiz oluyor. 


Resmi miras sözleşmesi şekil şartı...


Memur mirasbırakanın arzularını yazıp, okunması için mirasbırakana verir. Mirasbırakan da okur ve imzalar. Memur da vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar. Bundan sonra mirasbırakan vasiyetnameyi okuduğunu bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan eder. Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanın bu tasarrufu yapmaya ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar. Vasiyetname içeriğini tanıkların bilmesine gerek yoktur. Bu işlemin uygulanmasında noter tasarrufa ehil...