29 / 03 / 2024

miras intikal

miras intikal

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden babamın ikinci eşi mirastan ne kadar pay alacak? Babam ikinci evliliğinden sonra oturduğu evi satın aldı. Hanımının hiç çocuğu yok. Ölümü halinde verasetle kendisine intikal eden 2/8 payı kime geçer?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Miras intikal vergisi 2021!

Kendisine miras kalanların, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri şartı bulunuyor. Peki, mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? İşte miras intikal vergisi 2021...

Miras intikal vergisi 2020!

Kendisine miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, mirasçılar 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? Miras vergisi 2020 yılında ne zaman ödenecek?

Mirasçılar 2020'de ne kadar vergi ödeyecek?

Kendisine miras kalan kimselerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, mirasçılar 2020'de ne kadar vergi ödeyecek? Miras vergisi 2020'de ne zaman ödenecek?

Miras için vergi ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anne ve babası vefat etmiş olan kızın vefatı halinde, mal varlığı kardeşlerine ivazsız intikal olarak mı, miras olarak mı kalır? Vergi hesabında kardeşlere kalan mirastan,Veraset İntikal Vergisi her bir kardeş için 250 bin TL’lik istisna olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Miras vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla ya da ivazsız olarak intikal etmesiyle elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri bugün itibariyle sona eriyor.

Miras vergisi ödemeleri için son gün yarın!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesiyle elde edilen miras için vergi ödeniyor. Ödemeler yarın mesai bitimi sonuna kadar devam edecek.

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

miras intikal Haberi

miras intikal

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babam satın aldığı evin 1/2’sini birinci hanımına (yani anneme), 1/2’sini abimin üzerine yapmış. Annem vefat edince babam ikinci hanımını aldı. Babam da vefat etti. İkinci hanımı bu evden ve babamın üzerine olan arsasından pay alacak mı? Alacaksa kaçta kaç oranında alacak? (Arsa ikinci hanımı ile evlenmeden önce alınmış.) Babam ikinci evliliğinden sonra oturduğu evi satın aldı. Hanımının hiç çocuğu yok. Ölümü halinde verasetle kendisine intikal eden 2/8 payı kime geçer? Bir kız kardeşi var. Evli ve öz çocuğu yok.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Okuyucumun babası sahibi olduğu evin 1/2’sini eşi, 1/2’sini de bir evladı adına tescil ettirmiş. Ancak 1/2’ye sahip olan okuyucumun annesi vefat etmiş....