20 / 04 / 2024

miras kalan tarım arazileri

miras kalan tarım arazileri

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İşte Bakanlıktan tarım arazisi mirasçılarına gönderilen tebligat!

15 Mayıs 2014 tarihinden sonra ölen ve intikal işlemlerini başlattığı tespit edilen mirasçılara 3 ay içinde intikal işlemlerini tamamlamaları gerektiği konusunda tebligat gönderildi. İşte Bakanlıktan tarım arazisi mirasçılarına gönderilen tebligat..

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

Miras tarlalar için son gün 31 Ağustos!

2015 yılı Mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için tanınan süre Ağustos ayına kadar uzatılmıştı. Buna göre, miras tarlalar için son gün 31 Ağustos..

Miras tarlalarda son durum!

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun ile miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu uygulaması için son bir yılda miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, miras tarlalarda son durum nedir?

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince getirilen miras kalan tarlaların bölünmesi yasağı, Ağustos 2015 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu süreçte miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur? İşte yanıtı..

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği olan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte esaslar..

Miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esas oluyor. Ancak 4 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişikliklere göre, miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

Miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi?

15 Mayıs 2014 tarihinde tarım arazileri ile yeni karar alındı. Peki, alınan karara göre miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi? Miras kalan tarım arazileri bölünerek devredilebilir mi?

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım? sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlıklar gündeme geliyor. Peki, miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan gayrimenkullerde pay devri yapılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerdeki pay devrini kaleme aldı.

miras kalan tarım arazileri Haberi

miras kalan tarım arazileri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin önüne geçilmesi için yapılan çalışmalar hangi aşamadadır?
2- Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla 2014 yılında yürürlüğe giren yasasının neticesinde bölünmekten kurtarılan tarım arazisi miktarı ne kadardır?
3- Mirasçılara arazi edinimde verilen finansal desteklerden yararlanan kişi sayısı ve verilen desteklerin toplam tutarı ne...