24 / 04 / 2024

miras kullanımı

miras kullanımı

Hukuksal olarak babanın evladını reddedebildiği bir yasal düzenleme Türk hukukunda yer almıyor. Kanunen "saklı pay" bir miras hakkınız bulunmuyor ve babanız vasiyetnameyle dahi sizi bu paydan mahrum bırakamıyor.

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Anneme miras kaldı. Bazı yerlerin kullanımı için aralarında sözleşme imzaladılar fakat bu tüm mirasın paylaşımı şeklinde olmadı. Şimdilerde anneme en kötü yeri vermeye çalışıyorlar. Bu nasıl engellenir? ' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

İmalat sanayinde kapasite kullanımı Eylül'de yüzde 74.4 oldu!

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO) eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak yüzde 74.4 seviyesinde gerçekleşti.KKO, ağustos ayında yüzde 74.7 seviyesindeydi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme ile taşınır ve taşınmaz mallar, haklar veya bir mal varlığı üzerinde kurulabilen hakka kullanım hakkı deniyor. İşte, kullanım hakkının devri sözleşmesi!

İnşaatlarda hatalı demir kullanımı, yeni facialara davet çıkarıyor!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Şişli'deki asansör faciasının ardından işçi güvenliği ve yapı denetimi konularındaki açıkların daha belirgin hale geldiğini savundu. Öz "İnşaatlarda hatalı demir kullanımı, yeni facialara davet çıkarıyor" dedi

Mobil internet kullanımı artıyor!

Mobil internet kullanımı artıyor. Mobil internet kullanımı artık her alanda kendini gösteriyor. Son dönemde cep telefonu ya da tabletlerinden ev arayanların sayısındaki artış da dikkat çekiyor.

Bursa'da ürün kurutma alanı çiftçilerin kullanımına sunuldu!

Bütünşehir uygulaması kapsamında kırsal alandaki eksiklikleri bir bir gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir’in Yolören Köyü’nde ürün kurutma alanı oluşturarak çiftçilerin kullanımına sundu. Alanın resmi açılışı da yapıldı.

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

Tarım arazilerinin amaç dışında kullanımı!

Tarım arazisi kullanım esasları, amaç dışı ve yanlış kullanımların önlenmesi ile ilgili usul ve esaslar Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte tarım arazilerinin amaç dışında kullanımı ve istisnaları...

miras kullanımı Haberi

miras kullanımı

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Babamla çok sık tartışıyorum. Bana sinirlendiğinde 'Evlatlıktan reddederim' diyor. Hukukta böyle bir hakkı olabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Babamla çok sık tartışıyorum. Bana sinirlendiğinde 'Evlatlıktan reddederim' diyor. Hukukta böyle bir hakkı olabilir mi?

Aile kutsal bir bağdır. Aile içerisinde de olan tartışmalar kimi zaman kaçınılmazdır. Baba ile olan tartışmalar hem sizin ruhsal yapınızı etkiler hem de geleceğe karşı kendinizi güvensiz hissetmenize neden olur. Yaşanan olumsuzluğu bir an evvel halletmek ve bitirmek ise en sağlıklısıdır. Diğer aşamaya geldiğimizde, hukuksal olarak babanın evladını reddedebildiği bir yasal düzenleme Türk hukukunda mevcut değildir. Babanız maddi anlamda size bir şey vermek istemiyorsa, ancak bir vasiyetname ile mirasından çıkarabilir. Hatta bu halde bile kanunen...