10 / 05 / 2024

miras malının satışı

miras malının satışı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı.  

Miras malın satışı nasıl olur? Mirastan ne kadar vergi alınır?

Miras konusu beraberinde bazı durumları da beraberinde getirmektedir. Miras ile birlikte karar verilmesi gereken hususlar da vardır. İşte merak edilen sorular!

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.

Hacizli malın satışı mümkün mü?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Hacizli malın satışı mümkün mü?" sorusunu yanıtladı..

Tat Towers'ın satışı için dava açıldı!

İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde bulunan Tat Towers, miras kavgası nedeniyle 7 yıldır kullanılamıyor. Mirasçılardan Salih Ziya Titiz, diğer mirasçılara, ikiz kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açtı.

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Asmalı Hayat'ın ön satışları başladı!

Bahçeşehir'de Asmalı Evler, Dekar Asmalı Sokaklar ile Dekar Aşmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, İstanbul'un gelişen yıldızı Beylikdüzü - Yakuplu'daki yeni projesi Dekar Asmalı Hayat'ın ön satışına başladı.

Asmalı Hayat'ta ön satış başladı!

Bahçeli ev konseptininde önde gelen firmalarından Dekar Yapı, Beylikdüzü'nde 78 dönüm üzerinde hayata geçireceği Dekar Aşmalı Hayat projesinin ön satışlarına başladı.

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası!

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyenler tarafından Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Peki, davada satış nasıl yapılır?

Haczedilen malın satış süresi!

Haczedilen mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır? Bu mallar ne kadarlık süre içinde yed-i eminde kalabilir?

Miras payının haczi!

Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesinin haczedilmesi mümkün olabiliyor. Miras payının haczi nasıl olur? İşte yasal esaslar...

Miras ortaklığının giderilmesi istemi!

Miras kalan hisseli bir taşınmazın satışı için paydaşlar aralarındaki ortaklığın bozulmasını isteyebiliyor. Miras ortaklığının giderilmesi istemi bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine yapılıyor...

miras malının satışı Haberi

miras malının satışı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Doğrusu okuyucuma yanıtım çok kısa olabilirdi: “Değerli okuyucum haciz olmasa da siz bu yeri zaten satamazdınız.” Evet aslında yanıt bu kadar basit ama nedenini açıklamadan okuyucuma yardımcı olamayacağım için şimdi nedenini açıklayayım.

★ ★ ★

Arsa anneden beş kardeşe miras kalmış. Bu beş kardeş şimdi elbirliği mülkiyeti durumunda. Böyle bir mülkiyet durumunda maliklerden herhangi biri gayrimenkulü satamaz. Satış için tüm ortakların satış işlemine katılması gerekir. Ancak dikkat edilirse okuyucum kendi satışından söz ediyor. Ben de bu nedenle “Zaten tek başına satamazdınız” diyorum.

Peki...