19 / 04 / 2024

Miras vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Miras vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Veraset ve intikal vergisi kanun hükümlerine göre,bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri için ilk olarak malların beyan edilmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Miras vergisi beyanname verme süresi!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkan miras vergisi ödemeleri için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras vergisi beyanname verme süresi!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2021!...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021!

Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl hazırlanıyor? Veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir? İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2021...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2019!

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemelerinden önce 25 Mart'a kadar beyanname verilen kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi dönemi Mart ayında başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016!

Çevre temizlik vergisi için işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı sahiplerinin belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. Beyanname mükellefiyetin başlaması için veriliyor. İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

2015 yılında ev ya da işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden mal sahipleri vergi mükellefi oluyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi için mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler..

Miras vergisi ödeme zamanı 2016!

Miras, bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan haklan, malları ve borçları olarak karşımıza çıkıyor. Kalan miras için vergi dairesine ödeme yapılıyor. Peki, miras vergisi ödeme zamanı 2016 ne zaman?

Miras vergisi 2016!

Bir kimsenin vefatı dolayısı ile kalan miras için miras vergisi ödeniyor. Miras vergisi için ödenecek bedel kalan mirasın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, miras vergisi 2016 ne kadar?

Miras vergisi beyannamesi ne zaman verilir Haberi

Miras vergisi beyannamesi ne zaman verilir

Miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Miras vergisi; bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından alınan bir tür servet vergisi olarak tanımlanıyor. Kişi miras, vasiyet, vb. yollarla servete sahip olduğunda veraset vergisi; bağış veya başka yollardan servet sahip oluyorsa intikal vergisi ödemekle yükümlü sayılıyor. 


Veraset ve intikal vergisi olarak da karşımıza çıkan miras vergisi,  tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. 


Buna göre 2015 yılına ait miras vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Miras vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. 


Miras yolu ile elde edilen gayrimenkuller için mal beyanında bulunmak gerekiyor. Peki, miras vergisi beyannamesi nereye verilir?


Miras vergisi beyannamesi!

Vefat eden kişinin son kanuni ikametgâhının bağlı bulunduğu yetkili Vergi Dairesine veriliyor.  Kişinin...