29 / 03 / 2024

mirası reddedenin çocuğuna miras kalır mı

mirası reddedenin çocuğuna miras kalır mı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ölen babanın iki erkek iki kız çocuğu vardı. ' sorusunu yanıtladı. Veraset ilamı için başvuru yapıldı. Bir erkek bir kız çocuğu mirası reddetti. Veraset ilamında mirası reddeden oğlunun iki çocuğuna mirasta pay verildi. Bu doğru bir karar mı?'sorusunu yanıtladı...

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına kalıyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum kalıyor. Uzman isim mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı açıkladı.

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan ve bu konuda birtakım soruların sorulmasına neden olmaktadır. Mirasın geçiş konusunda sorulan sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Acer Aspire laptop indirimde mi? Fiyatı kaç TL? 29 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Diz üstü bilgisayarını yenisiyle değiştirmek ya da sömestir tatilinde çocuğuna yeni bir notebook almak isteyenler, uygun fiyatlı seçenekler araştırıyor. Çift çekirdekli bu işlemcisi sayesinde tüm görevlerde optimum performans sergileyen Acer Aspire A315 notebook, verimliliği sağlayan özellikleriyle

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Muhammed el Fayed'in çocukları arasında miras kavgası!

İngiltere'nin önemli iş insanlarından Milyarder Muhammed el Fayed’in iki çocuğu, miras kavgasına girdi. Ömer el Fayed mahkemelik olduğu ablası Camilla'nın kendisine saldırdığını iddia etti. 

Üvey çocuklar mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 4 kardeş olduğunu ve annesinin 1990'da vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının ikinci evliliğinden 3 çocuğu olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının 2 dairesinden miras düşüp düşmeyeceğini sordu. 

mirası reddedenin çocuğuna miras kalır mı Haberi

mirası reddedenin çocuğuna miras kalır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Ailede babanın vefatı ile veraset ilamı alınmak için başvuruldu. Ölenin ikisi erkek, ikisi kız olmak üzere dört çocuğu vardı. Çocuklardan bir oğlu ve biri kızı olmak üzere ikisi mirası reddetti. Bu durumun veraset ilamında gözönüne alınması gerekiyorken, veraset ilamında evli ve iki çocuklu olup, mirası reddeden oğlunun iki çocuğuna mirasta pay verilmiş. Bu doğru bir karar mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Ailede babanın vefatı ile veraset ilamı alınmak için başvuruldu. Ölenin ikisi erkek, ikisi kız olmak üzere dört çocuğu vardı. Çocuklardan bir oğlu ve biri kızı olmak üzere ikisi mirası reddetti. Bu durumun veraset ilamında gözönüne alınması gerekiyorken, veraset ilamında evli ve iki çocuklu olup, mirası reddeden...