04 / 05 / 2024

modern şehircilik toplu konut

modern şehircilik toplu konut

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Serdar Uygur, 2007 yılının inşaat sektörü açısından iyi geçmediğini söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

TOKİ'den Ankara'ya 215 yeni dükkan geliyor! Saray Toplu İşyeri Sitesi 1. Etap 1. Bölge için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Ankara Sanayi Sitesi projesinin ihale tarihini açıkladı. Peki Ankara Sanayi Sitesi projesi hangi ilçede inşa edilecek? İşte detaylar...

Alya 4 Mevsim ön talep topluyor! Yeni proje!

Modern şehircilik çizgisinde, güvenilir ve örnek alınan şirket vizyonuyla yatırımlarına hız kesmede devam eden BOSS4 Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya 4 Mevsim’de ön talep toplanıyor.

Azerbaycan işgalden kurtulan bölgeleri yeniden imar edecek! 

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda modern şehircilik ilkelerini temel alarak yeniden imar edecek. 

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Şırnak'ı modern bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şırnak'ı alt ve üst yapı, sosyal donatı alanlarıyla modern bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Yeni şehircilik vizyonu!

Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut, TOKİ Dergi’nin bu ay yayımlanan sayısında yeni şehircilik vizyonunu anlattı…

Murat Kurum'dan Akşehirlilere toplu konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi imza töreninnde önemli açıklamalarda bulundu.

Ardıçlı Toplu Konut Projesi'nin protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi için protokol imzalandı.

Van'a otobüsler için modern tesis inşa edildi!

Çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde toplu taşıma hizmeti veren otobüsler için modern bir tesis inşa etti. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alana inşa edilen tesisin yakın zamanda açılması planlanıyor.

TOKİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Anayasada değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasını içeren karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 703 sayılı KHK ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı.

Hatay Samandağ'a üst yapı yatırımı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB ekipleri modern şehircilik anlayışına uygun olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kastamonu'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

modern şehircilik toplu konut Haberi

modern şehircilik toplu konut


Uygur, yaptığı açıklamada, inşaat sektörü açısından, 2007 yılının, 2006 yılından daha kötü bir yıl olarak geçtiğini, büyük umutlarla girdikleri 2007 yılında umduklarını bulamadıkları için beklentilerinin 2008'e kaldığını belirtti.


2007'nin genel olarak sektör açısından verimsiz bir yıl olduğunu savunan Uygur, "başta çimento ve demir olmak üzere inşaat malzemelerine yüzde 30'lara varan oranlarda zam yapıldı. Tek haneli rakamlara indiği belirtilen enflasyonun, sektörümüzde daha fazla artması, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle sıkıntı yarattı" diye konuştu.


Uygur, konut kredilerine uygulanan faiz oranlarının artmasının, özellikle konuta olan ilgiyi azalttığını, bu durumun da sektörü olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.


Emek yoğun bir alan olan inşaat sektörünün, Türkiye için hayati öneme sahip olduğuna dikkati...