24 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Akşehirlilere toplu konut müjdesi!

Murat Kurum'dan Akşehirlilere toplu konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi imza töreninnde önemli açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi imza törenine katıldı. Bakan Kurum, "Sağlıksız, depreme hazırlıklı olmayan binaların dönüşümünü hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor" diye açıklama yaptı. 

Malatya Güncel'de yer alan habere göre  törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlığımıza bağlı Toplu Konut İdaresi ile Konya Büyükşehir Belediyemiz arasında imzalanacak olan bu sosyal konut projesine ilişkin protokolle birlikte artık Konyamıza bin 57 konutu daha kazandırmış oluyoruz. Bu konutlarda gerçekten çevreye ve doğal yapıya uyumlu sosyal donatı ve hizmet alanlarına sahip, teknik altyapısı tamamlanmış, nitelikli ve sağlıklı yaşam alanlarını içeren çok önemli bir proje. Bizim ecdadımız, medeniyetimiz bize cami merkezli, bahçe merkezli şehirleşmeyi tarif ediyor. Biz de inşallah Cumhurbaşkanımızın da yarın katılacağı lansmanla birlikte bu anlayışı tüm Türkiye'ye yayacak çok önemli bir projeyi de inşallah zemin +4'ü zemin +5'i geçmeyecek çok önemli bir yapılaşma sürecini de bu süreçte tamamlamış olacağız. Planlama yaptığımız alan içerisinde 150 bin metre kare konut alanımız var. Ancak bu alan bütününde çok daha fazla. Başkanımız dedi ki bin 57 konut Konya'ya yetmez. Biz buradan şunun sözünü verelim ilk etapta bin 57 konutu yapalım, ikinci etapta bin konutun hazırlığına da arkadaşlarımız başlasın" dedi. 

Projeyle ilgili bilgi veren Bakan Kurum, ''Bu alanımızda büyüme potansiyeli olan çok önemli bir merkezde gerçekleşiyor. 150 bin metre kare konut alanı, 20 bin metre kare ticari alan, 27 bin 500 metre kare de eğitim alanına sahip. İçinde 86 bin metre kare neredeyse küçük bir ilde yaptığımız Millet Bahçesi kadar bir park alanını, 8 bin 250 metre kare de pazar alanını içeren bir proje. Bu proje ilk etapta 3 bin 200 vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak. Proje içerisinde bin 57 konut inşa edilecek.'' diye açıklama yaptı. 

Ardıçlı Toplu Konut Projesi'nin protokolü imzalandı!


Geri Dön