25 / 04 / 2024

modern şehirler

modern şehirler

Eski uygarlıklar günümüzün büyük metropollerinin oluşmasına büyük katkılarda bulundu. peki eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Mekan düzelirse şehir kendiliğinden düzelir!

Sanayileşmenin başlamasından itibaren kentler de hızla büyümeye başladı. Akademisyen Süreyya Su da insan odaklı bir mimarlığı değil, yaratanın emanetini bozmayıp, güzelleştirme kaygısı güden varlık odaklı bir mimarlığı savunuyor…

Kentsel dönüşüm yasası, geçmişin bedelini ödetecek!

Türkiye, kentleşme sürecinde fazla gözyaşı dökmüş bir ülke... 70'li yıllarda bu gözyaşı gecekondu idi. Sağlıksız şehirleşmenin bedelini, trafik, hava kirliliği, akmayan sular, düşük voltaj ve patlayan çöplüklerle ödedik

Mehmet Ersoy: Modern şehirler inşa edeceğiz!

Şehirler hakkında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Türkiye, kendi özgün yapısını ve medeniyetini tüm zenginliğiyle yansıtan modern şehirlerin inşasını da gerçekleştirmeye muktedirdir'' dedi.

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

Mehmet Özhaseki: Şehirleri tarihi koruyarak yenileyelim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde hedef büyüttü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yarınlara modern şehirler inşa ederken var olan tarihi zenginliklerimize zarar vermeden yenileyelim. Bu bizim olmazsa olmazımız” dedi.

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi modern ve akıllı hale getiriyoruz!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Ergün Turan: Uşak'a modern şehirler kurulacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Ergün Turan: Kentlerin geleneklerine uygun şehirler kuracağız!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Ergün Turan:Modern şehirler kurmak istiyoruz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Antalya'da yapıldı!

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi Antalya'da Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehir anlayışının masaya yatırılacağı "Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikincisi bugün Antalya'da yapılıyor.

Antalya Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi başladı!

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi Antalya'da Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehir anlayışının masaya yatırılacağı "Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ikincisi bugün Antalya'da yapılıyor.

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın Antalya'da başlıyor!

DÜNYA gazetesi ile CNBC-E tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak GYO’nun katkılarıyla düzenlenen 'Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' yarın Antalya'da yapılacak.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta Antalya'da!

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin yeni durağı 13 Mayıs'ta Antalya olacak. Zirvede, geleceğin şehir ve mekanlarını oluşturan şirketlerin başarı hikayelerine yer verilecek, akıllı şehirler masaya yatırılacak.

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.

modern şehirler Haberi

modern şehirler

Babil'den pagan Britanya'ya, Yunalardan Romalılara, eski uygarlıklar günümüzün büyük metropollerinin oluşmasına büyük katkılarda bulundu.

BBC, modern kentlerin geçmiş uygarlıklardan taşıdığı izleri derledi...


1. Antik Mısır ve piramitler

Antik Mısır'ın büyüleyici piramitlerinin modern mimaride çok büyük bir etkisi var. Piramit şekli günümüzde hâlâ birçok binada kullanılıyor.

ABD, Memphis'teki Pyramid Arena, Las Vegas'taki Luxor Casino ve Hotel, Japonya'daki Nima Sand Müzesi sadece birkaç örnek.

Tabii ki dünyanın en ünlü müzelerinden Paris Louvre Müzesi'nin girişindeki camdan piramiti de unutmamak gerek.


2. Roma İmparatorluğu'nun yolları

Bütün yollar Roma'ya çıkar!

Bu söz tam olarak gerçeği yansıtmıyor olabilir ama yol yapımı konusunda Romalıların çok şey bildiği bir gerçek.

Romalılardan önce kentler arasında ulaşım çok zordu.

Romalılar yerleşim yerlerini birbirine bağlayan etkili bir ulaşım sisteminin ve ticaret yollarının önemini kavrayarak, dayanıklı, kullanışlı...