26 / 04 / 2024

mogan gölü yıkım

mogan gölü yıkım

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! Hemen bir göz atın

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! İşte detaylar...Hemen bir göz atın....

Çiftçilere büyük müjde! 2022 mazot ve gübre destekleri resmen erken ödenecek! Hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın!

Çiftçilere büyük müjde geldi. 2022 üretim yılına ilişkin mazot ve gübre desteklerinin resmen erken ödeneceği açıklandı. Söz konusu ödemeler hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın...

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

İnegöl'de tehlikeli yıkım! Demir toplamaya çalıştılar!

Bursa İnegöl'de, 2 katlı binanın yıkımı sırasında bazı fırsatçılar tehlikeye aldırış etmeden demir toplamaya çalıştı. Canlarını hiçe sayan yaklaşık 20 kişiyi görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Sarıgöl'de önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

mogan gölü yıkım Haberi

mogan gölü yıkım

Ankara Gölbaşı'nda bulunan özel çevre koruma alanı kapsamnında Mogan Gölü'nün çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı. Yıkım çalışmaları Ankara Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkım işlemleri Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara gözetiminde yapıldı. Göl kenarındaki bazı kulübe ve konteynerler kepçelerle taşındı. 

Ali Vedat Çiftçi, açıklamasında, Mogan Gölbaşı Özel Koruma Bölgesi’nin 1990 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca özel koruma alanı ilan edildiğini anımsattı. Koruma alanı kapsamındaki Eymir ve Mogan göllerinin 400'ün üzerinde bitki, 200'ün üzerinde de kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyeleyen Çiftçi, yıkım işlemlerinin bölgenin sahip olduğu doğal zenginliğin geleceğe taşınması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Çiftçi, bölgedeki 16 kaçak yapının tamamen kaldırılacağını...