23 / 04 / 2024

mor gabriel kilisesi gayrimenkulleri kime verildi

mor gabriel kilisesi gayrimenkulleri kime verildi

Azınlıkların haklarını veren bir iktidar olduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar azınlıkların haklarının korunması için gereken önemi verdiklerini, Mor Gabriel Kilisesi'nde yaşanan sorunu da çözdüklerini ifade etti...

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Süryaniler tapu sevinci yaşadılar!

Midyat Süryani Deyrulumur Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, manastır, kilise ve Süryani mezarlığı vasfındaki taşınmazların tapularının vakıflarına devredildiğini bildirdi. 

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Mardin'de satışa çıkan Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı!

Mardin'de satılığa çıkartılan bin 500 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu'ndan bir heyet Mardin'e gelerek kilisede incelemelerde bulundu.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon TL'ye satılıyor!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon dolara satışta!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satılmasına tepki geldi!

Mardin'de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi.

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

Japon mimar Yoshinori Morıwaki'den denetim uyarısı!

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Morıwaki, Bursa'da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Samsun Antyeri Kilisesi restore edilecek!

Samsun Antyeri Kilisesi restore edilecek. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 250 yıl önce yapıldığı belirtilen ve bir süre cami olarak kullanıldıktan sonra terk edilen Antyeri Kilisesi, restorasyon çalışmalarıyla ziyarete açılacak

mor gabriel kilisesi gayrimenkulleri kime verildi Haberi

mor gabriel kilisesi gayrimenkulleri kime verildi


Başbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"Azınlıkların haklarını veren bir iktidar olduklarını da kaydeden Erdoğan, “Burada şu ana kadar azınlıkların haklarının korunmasına kadar gerek Türk vatandaşı olarak bakın ben gayrimüslimlerden örnek vereceğim sizlere şimdi. Hiçbir iktidarın yapmadığını biz yaptık. Ne kadar gayrimenkulleri varsa bunlar Vakıflar Genel Müdürlüğü’müze devredilmişti bizim. Biz bunları meydana çıkardık ve şu ana kadar 2,5 milyar lira değerindeki gayrimenkullerini kendilerine biz devrettik. Bunları biz yaptık. Mor Gabriel Kilisesi biliyorsunuz bir sorundu. Bu sorunu biz çözdük. Aynı şekilde Sümela Manastırı’nı biz açtık ve her yıl şimdi orada gidip Ortodokslar ayinlerini yapabiliyorlar. Aynı şekilde Tarsus’ta biz açtık gidip orada ayinlerini yapabiliyorlar. Azınlığın haklarını korumak budur. Biz bunların adımlarını şu anda attık. Ve kendilerine açık açık da...