29 / 03 / 2024

mortgage için gerekli evraklar

mortgage için gerekli evraklar

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi kullanmak istediğinizi farz edelim. Konut kredisi başvurularında neler istenir? Konut kredisi almak için gerekli evraklar nelerdir?

Çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

TOKİ Malatya Beydağı başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ Malatya Beydağı'nda yer alan 305 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede başvurular T. Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülüyor. İşte TOKİ Malatya Beydağı başvuruları için gerekli belgeler...

Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Peki, bina ruhsatı için hangi belgeler belediyeye teslim ediliyor? Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

TOKİ Ankara Mamak alt gelir grubu başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde başvurular T. Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla kabul ediliyor. Projede aylık taksitler 341 TL'den başlıyor. İşte TOKİ Ankara Mamak alt gelir grubu başvuruları için gerekli belgeler...

İntifa hakkı tesisi için gerekli evraklar!

Gayrimenkul sahipleri, kendi taşınmaz malı üzerindeki yararlanma ve kullanma hakkını bir başkasına bırakabiliyor. Bu şekilde verilen hak, intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli evraklar nelerdir?

Kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar!

Kooperatif Genel kurulu olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kurulun idaresi, ortaklar veya seçilen başkan ve üyeler tarafından sağlanır. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar nelerdir?

TOKİ Erzincan Tercan başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ Erzincan Tercan'da yer alan 55 adet konut açık satışa çıkarılıyor. Projede satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek. İşte TOKİ Erzincan Tercan başvuruları için gerekli belgeler...

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

İmar durumu almak için gerekli evraklar!

İmar durumu almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile ilgili belediyeye müracaatta bulunuluyor. Ayrıca, imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu almak için gerekli evraklar nelerdir?

Tapu trampa için gerekli belgeler!

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Tapu trampa işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. İşte, tapu trampa için gerekli belgeler!

Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 2+1 daireler 437 bin TL'den başlıyor. Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar kapsamında 3 adet vesikalık fotoğraf da isteniyor.

Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar!

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, her ne sıfatla ve ne şekilde olursa olsun binaları kullanan gerçek ve tüzel kişiler oluyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

2015 Ispartakule Evleri Emlak Konut sözleşme için gerekli evraklar!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. 2015 Ispartakule Evleri Emlak Konut sözleşme için gerekli evraklar kapsamında nüfus cüzdanı bulunuyor.

mortgage için gerekli evraklar Haberi

mortgage için gerekli evraklar

Konut kredisi almak için gerekli evraklar!

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi kullanmak istediğinizi farz edelim. Mortgage vermeden önce bankalar kimlik bilgilerinizi ve gelirinizi doğrulamak için bazı bilgi ve belgeler isterler.


Peki, bankalar kredi kullandırırken hangi bilgi ve belgeleri istiyor? Konut kredisi almak için gerekli evraklar nelerdir?


Mortgage için gereken belgeler..

İstenen Peşinat Yüzdesi

Alınıcak taşınmaz bedelinin %20-25 gibi bir miktarının peşinat olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu peşinat konut fiyatlarının düşmesi ve sizin geri ödeme zorluğu yaşamanız durumunda bankanın teminatıdır.


Kefil Gereksinimi

Mortgage verilirken üzerine kredi alınan taşınmaz teminat olarak ipotek yapılır. Buna rağmen birçok banka enaz bir kefil istemektedir.


Başvuru için Gereken Belgeler

Kişisel

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport)

İkametgah İlmuhaberi

Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası


Alınacak konuta ilişkin

Kat Mülkiyeti Tapusu ya...