27 / 04 / 2024

mortgage ile konut kredisi arasındaki farklar

mortgage ile konut kredisi arasındaki farklar

Bankaların tüketici kredilerinden olan konut kredisi ne demektir? Konut kredisi ile Mortgage arasındaki farklar nelerdir? Konut kredisi ve mortgage hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...

Evi olmayanlara son dakika müjdesi! OVP ile yeni konut kampanyası geliyor: Kredide geri ödeme sistemi de değişebilir!

Orta Vadeli Program’da (OVP) evi olmayan dar gelirliler ve konut arzı ile ilgili de önemli bilgilere yer verildi. Peki OVP ile konut kampanyası nasıl olacak? İşte detaylar...

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

'Ev' ile 'konut' arasındaki farklar nelerdir?

“Ev ile “konut” arasında önemli farklar bulunuyor. Konut, insanın barınma ihtiyacını karşıladığı mekan olurken, ev ise insanın kendini güvenlik içinde hissettiği yaşam alanı oluyor. 

Faiz indirimi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanacak!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Celep, "Kredi faiz oranlarının düşmesi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanacağını ümit ediyoruz" dedi...

Türkiye Finans Bankası'ndan yüzde 0,99 kar payı ile konut finansmanı!

Türkiye Finans Bankası da banka gayrimenkulü konutların satışında kampanyalı kar payı oranı uygulamaya başladı. Banka yüzde 0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı sağlıyor.

1,49 faiz oranı ile konut kredisi veren bankalar!

Konut kredi faiz oranları yüzde 1,49'a indirdi. Faiz oranındaki indirimle 13 bin 120 TL avantaj sağlanıyor. Peki 1,49 faiz oranı ile hangi bankalar konut kredisi kullandırıyor?

0,98 faiz oranı ile hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Konut sektörüyle gerçekleştirilen anlaşma ile birçok banka yüzde 0.98 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Vatandaş düşük faiz ile konut alımına devam ediyor. Peki, 0,98 faiz oranı ile hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Maliye, ofis adı ile konut satışına dur dedi!

Maliye Bakanlığı, ofis adı ile ‘konut satışına dur’ demek için yeni düzenlemeler getirdi.  Tapuda işyeri şeklinde gösterilen taşınmazlar, konut olarak kullanım için satılsa da yüzde 18 KDV’ye tabi tutulmaya başlandı. 

mortgage ile konut kredisi arasındaki farklar Haberi

mortgage ile konut kredisi arasındaki farklar

Konut kredisi ne demektir?


Günümüzde sıkça adını duyduğumuz konut kredisi ne demektir? Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredilerinde vadeler 5 ila 30 yıl arasında değişiyor. Konut kredilerinde faiz oranları sabit oluyor. Değişken faizli konut kredileri için Mortgage kredileri bulunuyor.



Konut Kredisi ve Mortgage Arasındaki Farklar Nelerdir?


Konut kredilerinde faiz oranları sabitken Mortgage kredilerinde ise bu oranlar değişkenlik gösterebiliyor. Konut kredilerinde taksit ödemeleri aksatıldığında yasal olarak bir yıl telafi hakkınız bulunurken Mortgage'ta ise böyle bir hakkınız olmuyor. Ödemeleriniz aksadığı taktirde banka o ana kadarki ödemelerinizi size geri ödeyerek konutu satışa çıkarma hakkına sahip oluyor.



Günümüzde Mortgage sisteminin faiz oranları konut kredilerine göre  daha yüksektir. Bu faiz oranları, devletin verdiği destekle aşağı indirilirse...