20 / 04 / 2024

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısında neler konuşuldu

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısında neler konuşuldu

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 2022! 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) bugünkü 31825 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akiş GYO 2018 olağan genel kurul toplantısı 1 Nisan'da!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2018 yılına ait olağan genel kurul toplantısı 1 Nisan 2019 tarihinde yapılacak...

Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlası imara aykırı!

Esenler Kent Konseyi, 2019 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’nda imar barışı  masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlasının imara aykırı olduğunu söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Kurum, "2019 Yılı Bütçe Teklifinde, Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi...

Yeşil GYO 2016 olağan genel kurul toplantısı 1 Kasım'da!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2016 yılına ilişkin olağan genel kurul toplantısı 1 Kasım'da Yeşil Plaza'da yapılacak.

Mistral GYO 2016 olağan genel kurul toplantısı 1 Ağustos'ta!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı 1 Ağustos'ta Bayraklı'da yapılacak.

DSİ Genel Müdürlüğü'nden Ankara'ya 1 milyar 900 milyon lira yatırım!

DSİ Genel Müdürlüğü, 2003-2016 yıllarında Ankara'ya yaklaşık 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptı

Kiler GYO genel kurul toplantısı 1 Haziran'da!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere 1 Haziran'da gerçekleştirilecek.

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısı'nda sektörün sorunları ele alındı!

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Kartepe'nin 1/5000 Ölçekli Genel Plan Revizyonu onaylandı!

Kartepe Belediyesi tarafından 2 yıldır devam eden Kartepe Genel Plan Revizyon çalışmaları neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi bu ayki toplantısında 1/5000 ölçekli Kartepe İlçesi Nazım İmar Planını onayladı.

Genel konut fiyatları ayda 1.79 arttı!

Merkez Bankası verilerine göre genel konut fiyatları aylık bazda yüzde 1.79 artarken, bir önceki yılın aynı döneme göre "reel" artış ise yüzde 10.17 olarak gerçekleşti.

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri genel kurul toplantısı 1 Haziran'da!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri'nin 2014 Yılı Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 11:00'da gerçekleştirilecek.

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısında neler konuşuldu Haberi

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısında neler konuşuldu

MOSFED, 1. Genel İstişare Toplantısı’nın açılış konuşması Başkan Ahmet GÜLEÇ tarafından yapıldı. Güleç, Daron Acemoğlu’nun ‘Ulusların Düşüşü’ isimli eserine referans vererek, kurumları olan devletlerin geliştiğinin, kurumları olmayanların ise geri kaldıklarının altını çizdi ve MOSFED’in faaliyetleriyle çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan mobilya sektörünün kurumsallaşma sorununun aşılmasında üstlendiği role değindi. 


Güleç’ten sonra kürsüye gelen ve KOBİ’lerle ilgili çalışmalarıyla tanınan Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, ‘Kurumsallaşma & İnovasyon’ başlıklı konuşmasında, mobilya sektörünün 9 önemli ihtiyacı olduğunu belirterek, sistemleşme ve kurumsallaşma, üretimin teknolojik altyapısı olan ihtisas OSB’lerine taşınması, uluslararası alanda doğru konumlanma, danışmanla çalışma, TÜİK verilerinin işlevselleştirilmesi, finansmana erişim, rekabet edebilir ölçeklere kavuşmak için ortaklık ve şirket birleşmeleri, teknoloji ile işbirliği yapan ‘akıllı mobilya’ trendinin doğru takip edilmesi ve Eximbank kredilerinin Türk mobilyacısı lehine şartlandırılmasının...