20 / 04 / 2024

Moskova metrosu

Moskova metrosu

Moskova metrosunun 196’ıncı durağı açıldı. Açılan Troparevo İstasyonu'nun günde 200 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.Hattın önümüzdeki yıl başında Moskova’nın kent merkezine direk olarak aktarmasız yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

Rönesans Holding'te Moskova'ya Avia Park AVM!

Moskova’da 24 ay gibi kısa sürede tamamlanan Avia Park AVM 495 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçti. İnşaat alanı 492 bin metrekare, toplam kapalı alanı 390 bin metrekare olan AVM, 4 katlı olarak tasarlandı...

Avia Park AVM Moskova'da açıldı!

Avia Park AVM Moskova'da açıldı. Perakende ve gayrimenkul sektöründe ilklere imza atan Rönesans Holding, Avia Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi ile Rusları yeni bir yaşam merkezi anlayışıyla tanıştırdı.

1964 yılında yabancı firmalar İstanbul Metrosu için teklifte bulunmuşlar!

1964 yılında yabancı firmalar, İstanbul Metrosu, Taksim'de inşası düşünülen yeraltı çarşısı için teklifler vermişler. İstanbul Metrosu, Mecidiyeköy ile Yenikapı arasında, 11 bin 770 metre uzunluğunda olacakmış.

İzmir metrosu için yeni vagon alınıyor!

Gelecek 10 yeni vagonla İzmir Metrosu filosundaki vagon sayısı ikiye katlanarak 172'ye ulaşacak. Tren setlerinin geri kalan kısmı ise ihale süreci tamamlanarak sözleşmenin imzalanmasının ardından 26 ayda teslim edilecek.

Üsküdar-Sancaktepe metrosu Alemdağ Caddesi'nde dükkan kiralarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin de önemli alışveriş caddelerinden biri olan Alemdağ Caddesi’nde, 2016 yılında faaliyete geçecek Üsküdar-Sancaktepe metrosu şimdiden dükkan kiralarnı artırdı.

Anel Grup Moskova ve Katar Stadı'nı ışıklandıracak!

Rusya’ya AB ambargosunun işlerine yarayacağını söyleyen Anel Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, Moskova ve Katar’da 2’şer stadyumun ışıklandırma ve elektrik tesisatı için teklif verdiklerini anlattı

1957 yılında İstanbul Metrosu'nun planı tasdik edilmiş!

1957 yılında şehrin trafik davasını kesin bir şekilde halledecek gözü ile bakılan İstanbul Metrosu için hazırlan plan, Bayındırlık Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş. Metro 200 milyon liraya mal olacakmış.

Ümraniye Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor!

Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy ve Sancaktepe Metrosu için çalışmalar gecegündüz aralıksız sürüyor. Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıyacak olan Metro ile bölge trafiği de büyük ölçüde rahatlamış olacak.

1956 yılında hazırlanan İstanbul Metrosu projesi, 200 milyon liraya mal olacakmış!

1956 yılında Fransız bir şirket tarafından hazırlanan İstanbul Metrosu'nun projesi hazırlanmış. Proje göre Mecidiyeköy ile Yenikapı başlangıç noktası olacakmış. Hazırlanan projeye göre metro 200 milyon liraya mal olacakmış.

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak!

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak. Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu, Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek.

İzmir Metrosu'nda vagon sayısı ikiye katlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 kilometrelik hatta 17 durak ve 77 vagonla toplu ulaşım hizmeti verdiği İzmir Metrosu'nda vagon sayısını ikiye katlayacak. Aralık ayında önce Çin'de yapımı tamamlanan 10 vagon İzmir'e gelecek

Moskova'da asansör faciası!

Moskova'da bir Türk inşaat şirketinin şantiyesinde dün sabah bir yük asansörünün düşmesi sonucu, 1 Özbek işçi öldü. 7 işçi de ağır yaralandı. Asansörün halatının onuncu kattayken aşırı yükleme nedeniyle koptuğu öne sürüldü.

Moskova metrosu Haberi

Moskova metrosu

Moskova metrosunun 196’ıncı durağı pazartesi günü açıldı. Açılan Troparevo İstasyonu'nun günde 200 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.


Hattın önümüzdeki yıl başında Moskova’nın kent merkezine direk olarak aktarmasız yolcu taşıması bekleniyor.


Rus hükümeti 2020 yılına kadar Moskova’ya 78 metro istasyonu daha inşa etmeyi planlıyor. Moskova metrosunun toplam uzunluğu ise 327.5 kilometre. Rublenin dolar karşısında geçen şubat ayından bu yana Ukrayna krizinden ötürü  yüzde 40 değer kaybetmesinin metro inşaatını zor duruma sokması bekleniyor. İstanbul’da ise son yıllarda yapılan yatırımlar ile metro, tramvay ve finüküler istasyonlarının toplamının sayısı 120’ye ulaştı. İstanbul'da metro, tramvay ve finüküler hattının toplam uzunluğu 116.1...