26 / 04 / 2024

mücavir alan kanunu

mücavir alan kanunu

Kentin, belediyelerin gelişmesi bakımından gerekli görülen alanlara mücavir alan deniyor. Mücavir alanlarla ilgili hususlara Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yer veriliyor. İşte, mücavir alan yönetmeliği!

Mücavir alan nedir?

Mücavir alan nedir? sorusunun yanıtını plansız yapılaşma da aramak gerekiyor. Çünkü mücavir alanlar, çarpık ve plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına oluşturuluyor...

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Evde bakım parası alan kişi sigortalı olabilir mi? Evde bakım parası alanlar SGK’dan yararlanabilir mi?

Evde bakım parası alan vatandaşlar sigortalı yapılabilir mi, bu imkandan faydalanabilirler mi? İşte detaylar!

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Evde bakım maaşı alan biri çalışabilir mi?

Evde bakım maaşı şu sıralarda gündemde yer almaktadır. Evde bakım maaşına başvuruda bulunacak kişiler, “Evde bakım maaşı alan biri çalışabilir mi?” sorusunun da yanıtını araştırmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Evde bakım parası yattı mı? Kasım ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Bu tarihe dikkat!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar Kasım ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki evde bakım maaşı Kasım ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Evde bakım parası alanlar dikkat! 10 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası yatan şehirler belli oldu mu?

'10 Ekim evde bakım maaşı yattı mı?' sorusunun cevabı evde bakım parası alan kişiler tarafından merak ediliyor. Peki 10 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan şehirler belli oldu mu? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilenler...

Evde bakım parası hangi illerde yattı? Evde bakım parası yatan iller Eylül 2022!

Her ay evde bakım parası alan vatandaşlar ödemelerinin yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki evde bakım maaşı yatan iller listesi Eylül 2022 açıklandı mı? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Evde bakım maaşlarında son dakika bilgisi! Eylül ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? Hesabınızı kontrol edin

Evde bakım maaşı alan kişiler ya da yakınları, eylül ayı evde bakım maaşlarının yatıp yapmadığını merak ediyor. Peki, evde bakım maaşları eylül ayı ödemesi yattı mı? Evde bakım maaşı eylül ayı ödemesi ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un genç yaşta hayatını kaybetmesi duyanları kahretti! Ölüm nedeni belli oldu

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, 4 yıldır tedavi gördüğü meme kanserine yenilerek genç yaşında hayata veda etti. 2013 yılında anne olan Özlem Sarıkaya Yurt'un ölüm haberini alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başsağlığı mesajı yayınladı.

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

AOÇ arazisinin 70 dönümü kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği’nin 1. derece doğal ve tarihi sit alanı statüsündeki 70 dönümlük otopark, rekreasyon ve tarım üretim alanı olarak kiraya verilecek. Toplam tahmini bedel 90 milyon TL olarak açıklandı. 

mücavir alan kanunu Haberi

mücavir alan kanunu

Mücavir alan yönetmeliği!

Mücavir alan sınırları belediye meclisi ile İl İdare Kurulu kararına dayanarak vilayetlerce bakanlığa gönderiliyor. Bakanlık bunları inceleyerek aynen veya değiştirerek onamaya veya değiştirmek üzere iadeye yetkili oluyor. 


Mücavir alanın ilgili belediye sınırına bitişik olması şartı aranmıyor. Ayrıca, bu alanlar köyleri de ihtiva edebiliyor.  Mücavir alandan çıkarılmada aynı yönteme tabi tutuluyor.  Bakanlık ( Bayındırlık ve İskan Bakanlığı) gerekli gördüğü hallerde mücavir alana alma ve çıkarma konusunda kendiliğinden karar verebiliyor. İşte, mücavir alan yönetmeliği!


PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Madde 1 – (Değişik:RG-19/8/2008-26972)

3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda uygulanır.


Madde 2 – (Değişik:RG-1/6/2013-28664)

Proje hazırlanması, yapı ruhsatı ve arazi düzenlemesine ilişkin uygulamalar...