05 / 05 / 2024

muğla tarihi yapı

muğla tarihi yapı

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

Muğla'da imarlı 8 arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Aydın ve Muğla'da 9.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 9 milyon 572 bin 628 TL'ye yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. 

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

muğla tarihi yapı Haberi

muğla tarihi yapı


Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve larihi köprüleri ile sivil mimarlık örneği çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor. 

Korunmuş dokusu, sahip olduğu mimari yapılar nedeniyle son dönemde çekilen film ve diziler sayesinde beldeyi televizyonlardan gören yerli ve yabancı turist, çekimlerin yapıldığı tarihi mekanları gezip, fotoğraf çektiriyor. 

Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminin sivil mimarlık örneklerinin yer aldığı beldenin, tarihi kimliğiyle dizi film yapımcılarına doğal bir film platosu olarak hizmet verdiğini, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı beldedeki yapıların hazırladıkları projeyle ayağa kaldırıldığını söyledi. 

"Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında 100 yıllık sivil...