19 / 03 / 2024

Muradiye Külliyesi medrese

Muradiye Külliyesi medrese

Bursa kent ziynetlerini ayağa kaldırma konusundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2 bin 500 metrekare alana sahip medresede de restorasyon çalışmalarını başlattı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin ihalesi iptal edildi!

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin 1.etabının inşaatı için açılan ihale iptal edildi. Belli istekliler arasında davet usulü ile gerçekleştirilecek ihalede bütün teklifler reddedildi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ'da inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi'nin borçları yüzünden inşaat durmuştu. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu başkanı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Külliye 2020 yılında açılacak.

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı durdu!

İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin adına memleketi Elazığ’da 1 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlandı ancak külliyenin inşaatı durduruldu.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Esenler Spor Külliyesi için 25 milyon 480 TL harcanacak!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler İlçesi için spor külliyesi yapılacağını açıkladı. Proje için toplamda 25 milyon 480 bin TL harcanacak.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Muradiye Külliyesi medrese Haberi

Muradiye Külliyesi medrese

Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyon çalışması olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’dan emanet kalan tarihi eserleri ayağa kaldırmak, onları yeniden işlevsellendirmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Muradiye Külliyesi’ndeki medresenin mevcut Kayhan Hamamı’nın 2 katı, Ördekli Kültür Merkezi’nin de yüzde 50 daha fazlası olduğunu dile getiren Başkan Altepe, yüzyıllarca okul olarak hizmet veren, son yıllarda sağlık ocağı olarak kullanılan alanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini ifade etti. Tahsisin ardından restorasyon çalışmalarını vakit geçirmeden başlattıklarını vurgulayan Başkan Altepe, medresenin çatıdan duvarlarına, tavandan iç cephelere, kalem işlemelerinden seramik ve çinilerine kadar orijinal haliyle en kısa zamanda yenileneceğini açıkladı. Hummalı çalışmaların gece gündüz demeden sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Görüldüğü gibi Bursa’nın en seçkin merkezlerinden biri olan...