19 / 04 / 2024

Murat Tabanlıoğlu Europalia Turkey 2015

Murat Tabanlıoğlu Europalia Turkey 2015

Avrupa’da, başta Belçika ve komşu ülkelerinde gerçekleştirilecek olan, ülkemizin konuk olduğu “Europalia Turkey 2015” uluslararası kültür ve sanat festivalinin üç ana sergisinden birinin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi.

Murat Kurum'dan Saraçoğlu projesi açıklaması: Yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Saraçoğlu Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi başladı!

Saraçoğlu Projesi hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Saraçoğlu Projesi’ni tamamen çevre ve doğa merkezli bir yaklaşımla ele alıyoruz. Saraçoğlu’nun tarihi dokusunu oluşturan buradaki 44 tescilli yapıyı restore ederek, muhafaza ediyoruz'' dedi.

Murat Kurum: Saraçoğlu projesinde tek bir ağaç bile kesilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Saraçoğlu Yenileme Projesi'ne ilişkin "Projemiz, mahalle kültürünün yaşatıldığı, yürüyüş yolları, çocuk parkı, ticari alanlarıyla yemyeşil bir yaşam merkezi olacak. Bu projede tek bir ağaç bile kesilmeyecek" dedi.

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Murat Başoğlu Gölköy'deki evini boşalttı!

3 yıl önce Bodrum'da öz yeğeni Burcu Başoğlu ile uygunsuz şekilde yakalanan Murat Başoğlu'na tepkiler kesilmiyor. Yeni sevgilisiyle Gölköy'de kirada oturan Başoğlu, evi boşaltmak zorunda kaldı.

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi...

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Dal tarafından kuruldu. 

Tabanlıoğlu Mimarlık Tersane İstanbul Projesi ile WAF 2019’da büyük ödülü aldı!

12. Dünya Mimarlık Festivali - WAF 2019 “Turizm Yatırımları Proje” kategorisinde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Tersane İstanbul’ büyük ödül aldı.

Taşoğlu Grup Yapı İnşaat Metal Hırdavat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşoğlu Grup Yapı İnşaat Metal Hırdavat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Bektaşoğlu tarafından tarafından kuruldu.

Murat Tabanlıoğlu Europalia Turkey 2015 Haberi

Murat Tabanlıoğlu Europalia Turkey 2015

Avrupa’da, başta Belçika ve komşu ülkelerinde gerçekleştirilecek olan, ülkemizin konuk olduğu “Europalia Turkey 2015” uluslararası kültür ve sanat festivalinin üç ana sergisinden birinin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi. 


“Port City Talks. Istanbul.Antwerp.” – “Liman Kenti Konuşmaları. İstanbul.Anvers.”, Murat Tabanlıoğlu küratörlüğünde Ekim 2015 – Ocak 2016 tarihleri arasında Belçika’nın liman şehri Anvers’te MAS |Museum Aan de Stroom – MAS Müzesi’nde yer alacak.


2014 Venedik Bienali’nde yer alan, Türkiye’nin kalıcı pavilion ile ilk kez katıldığı mimarlık sergisinin küratörü olan Murat Tabanlıoğlu bu yıl da yine uluslararası bir sergide benzer bir misyonu üstlendi. 

Murat Tabanlıoğlu, bu yıl yine Türkiye’yi temsilen gerçekleşetirilen bir serginin küratörü olarak İstanbul’a, ancak bu kez bir “Liman Kenti” olarak odaklanıyor.

Kökleri, liman olarak önemi de dahil olmak üzere, oldukça derin ve renkli bir...