19 / 04 / 2024

Muş kentsel yenileme

Muş kentsel yenileme

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), Muş'ta hayata geçecek 715 konut, bir cami ve 115 işyerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 8 Eylül'de yapacak.

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Balbey Kentsel Yenileme Projesi mülkiyet değerini artıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Muş kentsel yenileme Haberi

Muş kentsel yenileme

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Muş’ta cami siluetlerini koruyarak kentsel dönüşüm uygulayacak. Proje dahilinde 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edileceğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kentsel dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.   


CAMİ SİLUETİ BOZULMAYACAK 


Muş’ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunduğuna dikkat çeken Turan, tarihi yapıların siluetlerinin bozulmaması için cami ve kiliselerin etrafına yüksek konutların yerleştirilmediğini açıkladı. 


Katılım yüzde 85


Turan, "11,2 hektarlık alanı kapsayacak Muş Kale Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleriyle 269 konut ve 42 işyeri karşılığında uzlaşma sağlandı. Hak sahiplerinin yüzde 85’inin katılımı gösterdiği...