20 / 04 / 2024

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu tarafından, MÜSİAD Kocaeli Şubesi ev sahipliğinde “Türkiye’de AVM’lerin Markalaşmaya Etkisi ve Perakendenin Geleceği” ana başlıklı Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Yeni asgari ücret belli oldu! Şimdi sıra özel sektör ara zamlarında! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapacak?

Asgari ücret artışının ardından şimdi sıra özel sektör zamlarına geldi. Asgari ücretteki yüzde 34 oranındaki zam oranı özel sektör çalışanlarına hangi oranlarda yansıyacak? Özel sektör çalışanlarına yüzde kaç zam yapılacak? Detayları haberimizde…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu Haberi

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Perakende Sektör Kurulu tarafından, Türkiye’de AVM’lerin Markalaşmaya Etkisi ve Perakendenin Geleceği ana başlıklı Türkiye İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. 


Türkiye’de AVM’lerin Markalaşmaya Etkisi ve Perakendenin Geleceği programına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Bayram Şenocak, JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Bernardo Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Sözen, MÜSİAD Şube Başkanları ve Sektör temsilcileri katılımcı olarak yer aldı.


Gelecekte ar olmak istiyorsak dünya markaları çıkarmalıyız

MÜSİAD Perakende Sektör Kurulu Başkanı Adil Temizerler, progrmaın açılışında konuşma yaptı. Adil Temizerler, "AVM’ler, girişimcinin...