26 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?



Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğal gaza yüklenen vatandaşlar, gelecek faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Devletin dar gelirli hanelere sağladığı doğal gaz desteğinin bir benzeri artık özel sektör çalışanları için de geçerli olacak. 

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. Söz konusu ödemeler 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

Kışın ödenecek doğal gaz faturalarıyla başı dertte olan milyonlarca özel sektör çalışanını sevindirecek düzenleme yürürlüğe girdi. Artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ile SGK primine tabi tutulmayacak. İşverenler tarafından verilecek olan bu destekle milyonlarca çalışan, yaklaşan kış ayları öncesi elektrik ve doğal gaz yardımından faydalanabilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, detaylar da tek tek netleşti. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek? İşte detaylar...


Geri Dön