18 / 04 / 2024

Mustafa Kemal dönemi istanbul imarı

Mustafa Kemal dönemi istanbul imarı

1938 yılında hazırlanan imar planı uygulanacakmış. Beyazıt taraflarına İlim ve Süleymaniye'de Sinan Siteleri kurulacakmış, geniş caddeler meydanlar açılacak, Lunaparklar yapılacakmış. Sultanahmet Meydanı'na 140 metrelik abide yapılacakmış.

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sosyal tesisleri bugün açılacak!

Dumlupınar’da gazeteci Uğur Dündar’ın girişimleri ile Ankara-Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sosyal tesisleri bugün açıldı.

Efeler Mustafa Kemal Yılmaz Parkı açıldı!

Efeler Belediyesi, Umurlu Mahallesi’nin merkezinde bulunan harabeliği yıkıp bazı binaları da restore ederek vatandaşların güzelce vakit geçirebilmesi için düzenlediği ‘Mustafa Kemal Yılmaz Parkı’nı hizmete açtı.

Büyükçekmece Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bina ruhsatsız mı?

Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan mekanla ilgili ruhsata aykırı yapılan eklemeler için bir süre yıkım kararı alınmıştı. Her sene kiracı değiştiren kaçak yapı son olarak Massal adıyla düğün salonu olarak hizmet vermeye başladı.

Çorlu Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Yapımı Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, düzenlenen törenle açıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çorlu halkının eseridir" dedi.

Mustafa Kemal Turan: İmar planları piyango statüsünde olmamalı!

Avukat Mustafa Kemal Turan “İzmir'de yüzde 1'lik bir dilim kentin yolunu, yeşil alanını, parkını daraltarak, yoğunluğu artırarak ulaşımı felç ederek rant elde ediyor. Bütün söylediklerim mahkeme kararlarına ve bilirkişi raporlarına dayalıdır” dedi.

İzmir Mustafa Kemal Bulvarı’na sihirli dokunuş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki tramvay çalışmaları sırasında orta refüjde “geçici” düzenlemeye gidiyor. Tramvay, karayolu alt geçidi, üstündeki yeni kent meydanı ve kıyı tasarımıyla bulvar adeta yeniden doğacak.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik düzenlemesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü karayolu alt geçidi ve meydan projesi çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 10 günlük geçici trafik düzenlemesi yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Mustafa Ucum, Adana Toros Gazetesi'nde bugün yayınlanan "Kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi" yazısında, Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından konu aldı. İşte o yazı:

Menemen Gazi Mustafa Kemal Mahallesi çevre düzeni planı askıda!

İzmir Menemen İlçesi, Gazi Mustafa Kemal Mahallesi, Tarım Alanı olarak belirlenmesine ilişkin İÇDP-5169,5 plan işlem nolu 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na ecrimisil şoku!

Milli Emlak, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki işletmelerden 150-220 bin TL arası geriye dönük ecrimisil talebinde bulundu. Milli Emlak, otopark işletmecisi İZELMAN’dan da ecrimisil parası istedi

İzmirli firmalar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda ihale dışı mı bırakıldı?

Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili şok bir iddiada bulundu. Nasır, Büyükşehir'in Mustafa Kemal Sahil Bulvarı taşıt altgeçidi yapımı için "açık ihale" yerine belirli istekliler arasında ihale usulünü seçerek, İzmirli firmaları ihale dışı

Mustafa Kemal dönemi istanbul imarı Haberi

Mustafa Kemal dönemi istanbul imarı

İstanbul, imar planına göre ne şekil alacak?

İlim ve Sinan Siteleri kurulacak, geniş caddeler meydanlar açılacak, Lunaparklar vesaire yapılacak.


Şehircilik mütehassısı B. Prostun İstanbul'un imarı için hazırladığı avan proje ile maket, Dahiliye Vekaleti'nin büyük salonunda teşhir edilmekte ve alakadar zevat tarafından tetkik edilmektedir. Avan proje umumi bir tasvib ve tasdik edeceği muhakkaktır. Vekaletin de tasvib ve tastik edeceği muhakkaktır. B proje mucibince İstanbul şehrinin istikbalde alacağı şekil şudur:


Eminönü ve civarı

Eminönü genişletilecek, Yenicami'nin sağ yanında 20 metrelik bir yol Kumkapı'ya kadar uzunacak, caminin sol cihetinden başlayacak 30 metrelik diğer bir yolda Sirkeci'yi takiben Sultanahmet'e gidecektir. Eminönü'nden üçüncü yol da sahili takiben Sarayburnu'na uzanacaktır.


Asarı Atika Mahallesi ve İnkilab Abidesi

Sarayburnu parkıyla yanındaki askeri binalar, Gülhane Hastanesi, yanan Adliye Sarayı, Küçükayasofya, Sultanahmet Cami'si ve civarı,...