25 / 04 / 2024

müsteşar Suat Hayri Aka

müsteşar Suat Hayri Aka

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığına, Suat Hayri Aka'nın atandığı bildirildi.

Anka Donanım Ve Arıtma Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Anka Donanım Ve Arıtma Sistemleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 338 bin 80 TL sermaye bedeli ile Yasemin Öztaşkent tarafından kuruldu.

Eski Hazine Müsteşarı anlattı! Ekonomi kaç yılda düzelir?

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, 2023 seçimlerine az bir süre kala Türkiye ekonomisine yönelik analizlerini ortaya koydu. İşte detaylar!

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı yazdı Türkiye’de toplam borç 13 trilyon TL

Türkiye’de toplam borcun yılın ilk üç ayında 1.5 trilyon lira daha arttığını belirten Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, borcun 13.3 trilyon liraya ulaştığını yazdı. Özyıldız, bununla birlikte hane halkının borçlarının da 1.1 trilyon liraya çıktığını belirtti.

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

El Müsteşar Grup Emlak İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Müsteşar Grup Emlak İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Meshaal A F A A ve Mustafa Açar ortaklığında kuruldu.

Kanal İstanbul projesi müsilajı ortadan kaldıracak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün açıklamalarını kaleme aldı.

Müjde Ar: Evim kaçaksa yıkın!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'ın Bodrum Gündoğan'da bulunan evinin kaçak olduğu iddilarının üzerine ünlü oyuncudan açıklama geldi...

Müjde Ar'ın Bodrum'daki evi kaçak çıktı!

Yıllarca turizm apart olarak düşük vergi ödeyen Müjde Ar'ın, imar planlarına uygun şeklinde yapılmış olan turizm tesisini şikayet edeyim derken, kendisinin imar affına başvurduğu ve evini konuta çevirdiği belirlendi. Bodrumlular duruma tepki gösterdi...

Müzeyyen Şevkin: Acilen afet müsteşarlığı kurulmalı!

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin deprem riskine karşı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Şevkin, "TOKİ afet riski altında olan konutlarda barınan vatandaşlara sosyal konut yapmalıdır. Acilen afet müsteşarlığı kurulmalıdır." dedi...

Eski Müsteşar Yardımcısı Bünyamin Karaca intihar etti!

2002 ile 2007 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Bünyamin Karaca İzmit’teki evinde intihar etti...

Gençlik Parkı Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildi!

Tarihi Gençlik Parkı’nın Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın kamusal alanlarını, seçimi kaybedeceklerini düşünerek Varlık Fonu’na devrettiklerini düşünüyoruz” dedi.

Müjde Ar yeğenine 3.5 milyon TL'ye ev aldı!

Yeğeni Söz'e düşkünlüğüyle sanatçı oyuncu Müjde Ar, jestlerine bir yenisini daha ekledi. Ar, önümüzdeki günlerde evleneceği yeğenine Gayrettepe'deki bir siteden 3.5 milyon TL'ye ev aldı.

müsteşar Suat Hayri Aka Haberi

müsteşar Suat Hayri Aka

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Suat Hayri Aka, 1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu Güverte Bölümünden mezun olan Aka, 1989-1990 yıllarında WMU-Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde Liman ve Denizcilik İdaresi alanında yüksek lisansını tamamladı.


Meslek hayatına Deniz Nakliyatı TAŞ'de kaptan olarak başlayan Aka, kamudaki görevinden 1991'de ayrılarak 2006 yılına kadar özel sektörde armatörlük, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz sigortaları, gemi alım-satımı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma gibi çeşitli deniz ticareti branşlarında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici olarak görev yaptı.


Aka, 2006'da atandığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini Haziran 2014’e kadar sürdürdü. Haziran 2014-Ocak 2016 döneminde bakanlık müşaviri olarak görevlendirilen Aka, ocakta yeniden Müsteşar Yardımcısı Vekili oldu.


Evli ve 2 çocuklu...