20 / 04 / 2024

mutasarrıf nedir

mutasarrıf nedir

Mutasarrıf, Tanzimat'tan sonra Osmanlı zamanında sancak yönetimindeki kişiye verilen isim olarak kullanılırdı. Peki günümüzde mutasarrıf ne demektir?

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Füsun Kuran Kimdir? Füsun Kuran ne iş yapmaktadır?

Füsun Kuran kimdir? Füsun Kuran'ın eğitim durumu nedir? Füsun Kuran'ın kariyeri, hangi alanlarda görevler aldığı ve haberin detayları...

Fındık kaç TL oldu? Şu an fındık fiyatı ne kadar? İşte 3 Haziran 2023 güncel fındık fiyatları!

Fındık fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki fındık fiyatlarındaki son durum nedir? İşte detaylar!

İsmail Mert Fırat Kimdir? İsmail Mert Fırat nereden mezundur?

İsmail Mert Fırat ne iş yapıyor? İsmail Mert Fırat’ın mesleği nedir? İsmail Mert Fırat nereden mezundur? İşte detaylar!

Zekeriya Fındıkoğlu ne iş yapar? Zekeriya Fındıkoğlu nereden mezundur?

Zekeriya Fındıkoğlu ne iş yapıyor? Zekeriya Fındıkoğlu’nun mesleği nedir? Zekeriya Fındıkoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın, 3 D pişirme teknolojisi, fan sistemi ve iç tasarımı sayesinde sıcak hava fırın içinde dağılır ve yiyecekler homojen bir şekilde pişer. Peki 3 D pişirme teknolojisi nedir? Fırın en ucuza nerede satılıyor? 

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? BMW'nin elektrikli İ7 modeli ve 15 Mart 2023 fiyat listesi 

BMW i7'nin en büyük özelliği, tamamen elektrikli bir araç olarak tasarlanmış olmasıdır. Bu, BMW'nin sıfır emisyonlu sürüş vizyonunu destekleyen, markanın elektrikli i serisi araçlarının son üyesidir.  peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 15 Mart 2023 fiyat listesi...

Arçelik'ten AFry Ankastre Fırın alana 1.599 TL değerinde kahve makinesi hediye! 15 Mart 2023 fiyat listesi...

Bu kampanya kaçmaz! Arçelik, AFry Teknolojili ankastre fırın alanlara Mini Telve Türk Kahve Makinesi hediye ediyor. Peki, Arçelik'in kampanyası ne zaman sona erecek, AFry teknolojisi nedir? AFry Ankastre Fırın özellikleri ne, fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Vestel SF 9401 Ocaklı Fırın kaç lira, özellikleri ne? 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sebze meyve kurutma ve güveç yapma fonksiyonlarına sahip Vestel SF 9401 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın, hamur şefi teknolojisi ile dikkat çekiyor. Peki, Vestel fırın en ucuz nereden alınır, hamur şefi teknolojisi nedir? İşte detaylar...

Kumtel B66-SF2 Fırın Cam Ankastre Turbo Fanlı en ucuza nereden alınır? Özellikleri neler? 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Kumtel turbo fanlı siyah ankastre fırın sahip olduğu geniş iç haznesi ve 4 farklı pişirme fonksiyonu ile mutfaktaki işlerinizi pratik ve kolay hele getirir.Peki 4 farklı pişirme fonksiyonu nedir? 

Bosch BEL524MS0 Ankastre Mikrodalga Fırın 8.990 TL! Özellikleri nedir! 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfaklarda işleri minimum düzeye indiren Bosch ankastre fırın ev hanımlarının mutfaklarında görmek istediği ürünlerden biri.

Arçelik ocaklı fırınların özellikleri nedir? En uygun fiyata nerede ne kadara satılıyor? 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Her ihtiyaca ve bütçeye uygun Arçelik ocaklı fırınlar, ocak ve fırını bir araya getiren tasarımıyla beğeni topluyor.

2022'nin son fırsatı! Casper VIA F30 Plus tablet kapış kapış gidiyor... 30 Aralık fiyat listesi

Casper'dan mükemmel bir yılsonu fırsatı, Casper VIA F30 Plus, tabletler uygun fiyata bayilerinde sartılmaktadır. Peki Casper VIA F30 Plus tablet fiyatı nedir?

mutasarrıf nedir Haberi

mutasarrıf nedir

Mutasarrıf ne demektir?

Mutasarrıf, günümüzde bir şey üzerinde kullanım hakkı olan kimselere verilen addır. Mutasarrıflar, elinde bulundurdukları ve üzerinde kullanım hakkı olduğu şeyler üzerinde tasarruf yapabilirler. Onu kullanabilir, ondan faydalanabilirler.


Mutasarrıf ne demektir?

Mutasarrıf, Tanzimat'tan sonra Osmanlı zamanında eyalet yönetimindeki vali gibi, sancaklarda da aynı yetkiye sahip görevliye verilen addır. Mutasarrıflar, padişah tarafından fermanla atanırlar; fakat görev süreleri fazla uzun süreli olmazdı. Bu yönetim görevi, Cumhuriyet’ten sonra kaldırıldı.



Işıl Seren...