27 / 04 / 2024

müteahhit mağduriyeti

müteahhit mağduriyeti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Değer artışı varsa kentsel dönüşümün dışında tamamını devlete ödeyeceksiniz. Yatay yapılaşmada bina mahallede teşekkül neyse ona göre" dedi. 

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhit firmalarla inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Merakla beklenen soruların yanıtlarını avukat Ebru Erdinç verdi.

TBMM Alt Komisyonu 'devre mülk mağduriyeti' raporunu hazırladı!

‘Devre mülk’ ve ‘devre tatil’ satın alımları için rapor düzenlendi. Raporda mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla hazırlanan çözüm önerileri sunuldu.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Müteahhit mağduriyeti çözülüyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Değer artışı varsa kentsel dönüşümün dışında tamamını devlete ödeyeceksiniz. Yatay yapılaşmada bina mahallede teşekkül neyse ona göre" dedi. 

Müteahhit aynı daireyi iki kişiye satarsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müteahhit, aldığım yapıyı başkasına devretti. O inşaatı sürdürdü ama dairemi vermedi. Eski müteahhit dairemi bir başkasına satmış. Hakim dosyanın asliye hukuk mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Bu benim zararıma mı olur?' sorusunu yanıtladı.

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

müteahhit mağduriyeti Haberi

müteahhit mağduriyeti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ve depremle  ilgili genel açıklamalarda bulundu. Kurum, müteahhit mağduriyetine de değindi. 

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Murat Kurum, müteahhit mağduriyetine son verileceğini açıkladı. 

"VATANDAŞIMIZ MÜTEAHHİT MAĞDURU OLMAYACAK"

ALTAYLI: Eski yasada kat malikleri anlaştığı takdirde buna katılmayan kat malikinin hissesini devlet ihaleye çıkarıyordu. Kimse almazsa devlet alıyordu. Yeni yasada devletin o payı alma zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

MURAT KURUM: O düzenleme hala geçerli. TBMM'de parsel bazında yapılaşmaya, imar değişikliğine izin vermiyoruz dedik. Değer artışı varsa kentsel dönüşümün dışında tamamını devlete ödeyeceksiniz. Yatay yapılaşmada bina mahallede teşekkül neyse ona göre. Cumhurbaşkanımızın yatay mimari hassasiyeti yüksek. Biz zemin artı 4-5'e gayret gösteriyoruz. Müteahhidin başka bir projede borcu var ama benim arsam var vermişim. Onun borcundan ötürü dairemi...