27 / 04 / 2024

müteahhitler eğitiliyor mu

müteahhitler eğitiliyor mu

İnşaat Müteaahitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını dile getirdi

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

Demir fiyatlarında büyük indirim! Müteahhitler bayram etti! İşte 14 Nisan 2022 demir fiyatları...

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektöründe kasırga etkisi yarattı. Zamların ardı arkası kesilmezken bir hafta içerisinde demir fiyatlarına peş peşe üç indirim geldi. Müteahhitler, inşaat demirine gelen indirim karşısında bayram etti. İşte 14 Nisan 2022 demir fiyatları..

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!

Türk müteahhitler, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve iki ülke arasındaki iş birliğini değerlendirdi.

Müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı. Böylece her bir müteahhit, sahip olduğu belgenin türüne göre belirlenen tutardaki yapım işlerini üstlenebilecek.

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,"Kore, Japonya ve Çin firmalarıyla iş birliği için görüşme halindeyiz. Bu çerçevede yeni hamleler bekliyoruz" dedi...

90’larda beyaz eşya üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor!

Sosyolog Faruk Özcan, "90’lı yıllarda yerli beyaz eşya/otomobil üreticilerinin yaşadığını şuan müteahhitler yaşıyor" diyor. Özcan, sektörün nasıl rahata çıkacağını yazdı...

Avrupalı müteahhitler: Endişe etmiyoruz, 2018’de İstanbul’dayız!

Her yıl Avrupa’nın farklı kentlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği ay başında Belçika’da bir araya geldi.

Müteahhitler konut kredisi faizlerinde düşüş bekliyor!

Konut kredisinde düşük faiz beklentisi arttı. Müteahhitler yakın gelecekte yüzde 1’in altının test edileceğini söyledi. Faizin 0,95’e gerilemesi ise 100 bin liralık krediyi 10 yıl vadede 25 bin 573 lira ucuzlatacak.

müteahhitler eğitiliyor mu Haberi

müteahhitler eğitiliyor mu


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kentsel dönüşümün lokomotifi durumunda olduklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm sürecini riske atmamak için müteahhitlerin eğitilmesi gerekiyor. Müteahhitlik, çok karlı bir meslek gibi görünebilir ancak bunun çok ciddi sorumlulukları var. 

Sektördeki müteahhitlerin yüzde 50'si maalesef inşaat alanındaki pek çok kuraldan habersiz" dedi.


Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını söyledi. Elde ettiği önemli başarılara rağmen Türk inşaat sektörünün kendi içinde ciddi sorunları olduğunu belirten Tellioğlu, Türk Ticaret Kanunu'nda müteahhitlerin meslek tanımının olmayışının öncelikli sorunlar arasında yer aldığını kaydetti. 


"Müteahhitliği her önüne gelenin yapabildiği bir meslek" olarak değerlendiren Tellioğlu, şöyle devam etti: "Müteahhitliği disipline edecek bir meslek odası yok. Oysa ki Türkiye'de müteahhitlik sektörü, 2012 yılı...