18 / 04 / 2024

Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler

Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler

Müteahhitlerin çalışmalar yapabilmesi için müteahhitlik karnesi almaları gerekiyor. Peki, müteahhitlik karnesi nedir? Müteahhitlik karnesi ne işe yarar? Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler?

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası acilen görüşülsün!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi.

Kalite Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kalite Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 16 Mart 2015'te, 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de, Kemalettin Akın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası TBMM gündemine alınmalı!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

Eymen Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymen Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 11 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de Ömer Top, Murat Top ortaklığında kuruldu.

Gümüşbaş İnşaat Müteahhitlik Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gümüşbaş İnşaat Müteahhitlik Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta Mustafa Gümüşbaş Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ala Müteahhitlik Yapı İnşaat Ticareti ve Limited Şirketi kuruldu!

Ala Müteahhitlik Yapı İnşaat Ticareti ve Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir 'de Mahmoud Rabıe Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de Mehmet Aygün Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Berdav Müteahhitlik Mimarlık ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berdav Müteahhitlik Mimarlık ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 6 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da, Rıdvan Çelik Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Abdulkerim Deniz Müdürlüğü'nde kuruldu.

Yurtdışı müteahhitlik sektör payı düştü!

Yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da sıkıntı yaşıyor. Sektör pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu 3 ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu.

Müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu?

Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...

Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler Haberi

Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler

Müteahhitlik karnesi nedir?


Müteahhitlik belgesi artık günümüzde neredeyse bütün ustalar tarafından alınmak istenen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Müteahhitlik karnesi, ilgilinin (gerçek veya tüzel kişinin) ihalesine katılabileceği işin grubunu ve keşif bedelinin tavanını gösteriyor. Müteahhitlik karneleri iş grubuna göre düzenleniyor, birden fazla grubu kapsayabildiği gibi her gruba ait tutarlarda değişiklik olabiliyor. 



Müteahhitlik karnesi için; ilk kez müteahhitlik karnesi alacaklar, müteahhitlik karnesini yenilemek isteyen şahıs ve şirketler, müteahhitlik karne miktarını yükseltmek isteyenler, şahıs karnesi devralmak isteyen şirketler, şirket kendi yaptığı işlerden karne alacaksa, bitirilmiş işler için istenilen belgeler, özel İnşaat (Kat Karşılığı) yapanlar için istenilen belgeler ve müracaatlar farklı oluyor. Müteahhit karnesi alma yolları ve belgeleri aşağıda yer alıyor;



İlk kez karne alacak kişiler için;

1 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U. Genel Müdürlüğü...